IZRAEL PRED RATOM: Palestinci digli u vazduh izraelske vojnike zbog skidanja palestinske zastave! (VIDEO)

Izraelska vojska saopštila je da je njihova patrola povređena eksplozivnom napravom koja je detonirala kad su vojnici pokušali da skinu zastavu Palestine sa ograde zida na granici pojasa Gaze. Troje izraeslskih vojnika je povređeno.

Izraelska vojsa (Foto: Screenshot)

Armije je u znak odmazde tenkovima gađala osmatračnicu palestnskih snaga u južnom delu Gaze. Kako kažu nije došlo do eskalacije što je prema izraelskim vojnim izvorima pravilo svaki puta kada se uzvrati vatra.

Za sada nijedna od palestinskih oružanih grupa nije preuzela odgovornost za napad eksplozivnom napravom, ali se veruje da je napad najverovatnije počinio Hamsa ili pokret Islamski Džihad, koji su dve najjače oružane oružane grupe u pojasu Gaze.

Ograda na pojasu Gaze je bilo poprište nekoliko sukoba između palestinskih demonstranata i izraelske vojske od kako je Amerika priznala Jerusalim kao prestonicu Izraela 7. decembra 2017. Prema informacijama palestinskih izvora nekoliko ljudi je ubijeno u tim sukobima, nakon čega su palestinske oružane grupe raketirale izraelska naselja na severu Gaze.

Snimak povređenih vojnika nakon incidenta možete videti ovde:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite