PREVARANT VEKA: Azilant imao 19 lažnih identiteta, uzimao socijalnu pomoć za svaki!

Tunižanin kojem je odavno odbijen zahtjev za azil u Nemačkoj koristio je 19 lažnih identiteta, a već je četiri puta izbegao da bude deportovan. Slični slučajevi u prošlosti sugerišu da je Tunižanin koristio 19 lažnih identiteta kako bi uzimao socijalnu pomoć za 19 osoba. Ovaj pojedinac je ranije poznat policiji zbog hapšenje za distrebuciju ilegalnih supstanci. 

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Uhapšeni Fatih Ben M. koji je godinama uspevao da izbegne policiju, u Nemačku je ušao ilegalnim putem 2014. godine a u tom periodu do danas je 4 puta bio privođen i predviđen za deportaciju, ali obzirom da ona nije izvršena odmah nakon privođenja, migrant je uspeo promeni lokaciju na kojoj živi i izbegne deportaciju.

Fatih (43) je jednom prilikom uhvaćen u dilovanju droge na Varšavskom mostu u Berlinu, ali je naknadno pušten iz zatvora i ponovo je nestao ispod radara policije.

U decembru prošle godine policija je otrkila prve indicije da je Fatih M. povezan sa radikalnim islamistima i da predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost. Iako za to nisu pronađeni dokazi, kod navedenog migranta pronađeno je čak 19 lažnih identifikacionih dokumenata, što je policiju podsetilo na Sličaj teroriste Anisa Amrija koji je takođe koristio lažne identiteta kako bi skupljao enormne iznose preko socijalne pomoći.

Uprkos činjenici da se u zemlji trenutno nalazi 53.000 pojedinaca za koje je dokazano da su lažni azilanti, uprkos odbijanju azila država ih idalje ne deportuje. Prema reakcijama opozicije to je povezano sa željom trenutne vlasti da što više migranata ostane u Nemačkoj kako bi im se kasnije legalizovao status, zbog njihovih preferenci da glasaju za one političke stranke koje nude lak put do državljanstva i stabilnu socijalnu pomoć.

Izvor: Dnevna Gazeta/ Breitbart

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite