UBIO DEČAKA PRED MAJKOM: Migrant automobilom usmrtio trogodišnje dete

Ilegalni migrant Hoze Duran Romero (27) koji je u SAD došao iz El-Salvadora, optužen je da je vozio pod dejstvom alkohola, prilikom čega je udario u amblulantna kola i ubio dečaka od 3 godine koji se u njima nalazio. Majka deteta se nalazila u kolima prilikom udara.  Suvozač okrivljenog je pobegao sa mesta nesreće iako je po zakonu obavezan da pomogne povređenima i sačeka dolazak policije.

Ilustracija (Foto: Flickr)

Predstavnici imigrantske službe SAD saopštili su da Romera očekuje deportacija, ukoliko bude pušten iz pritvora u kome se trenutno nalazi bez mogućnosti kaucije.

Suvozač Romera, Andres Leon (33), je pobegao sa mesta nesreće, ali je kasnije uhapšen obzirom da nije pozvao policiju nakon nesreće u kojoj je dečak izgubio život.

Romero je upravlja vozilom Honda Akord iako nikada nije dobio vozačku dozvolu, a nakon udara u ambulantna kola ona su se prevrnula nanevši smrtonostne povrede detetu.

Prilikom intervencije policije Romeru je ustanovljeno 0.19 promila alkohola u krvi što je po američkim jedinicama duplo više od dozvoljenog.

Hoze Romero (Foto: Winston-Selem police department)

Dečak je umro dan nakon incidenta, od teških povreda koje je primio u sudaru. Njegova majka koja je bila u ambulantnim kolima tokom nesreće zadobila je manje povrede, kao i dvojica radnika hitne pomoći.

Izvor: Fox News

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite