SPS dobio 68.000 evra odštete za napade 5.oktobra 2000.godine

Posle 18 godina suđenja, Socijalistička partija Srbije dobila je prvi od ukupno tri sudska spora protiv „Dunav osiguranja“, u kojem je tražila naplatu štete za uništenu imovinu tokom demonstracija 5. oktobra 2000. godine.

Lider SPS (Foto: Screenshot)

Prema nezvaničnim saznanjima, ta osiguravajuća kuća će morati socijalistima da isplati blizu 8.000.000 dinara, odnosno oko 68.000 evra. SPS je odmah nakon petooktobarskih promena od „Dunav osiguranja“ tražio nadoknadu štete, ali je ta kuća odbila zahtev socijalista, nakon čega je doneta odluka da se ide na suđenje. Posle gotovo dve decenije sud je doneo presudu u korist stranke na čijem je čelu Ivica Dačić.

Tokom petooktobarskih promena zgrada SPS je potpuno demolirana i zapaljena. Kako navodi naš sagovornik, uništeni su zidovi, stepeništa, kupatila, a u njima čak i WC šolje i česme. Uništeni su klima uređaji i kompjuteri, kao i umetnička dela, a prostorije socijalista su nakon toga i zapaljene.

Ovo je tek prva presuda koju je SPS dobio protiv osiguravajuće kuće, a vode se još dva sudska spora – naknada štete za umetnička dela i za građevinske radove.

Izvor: Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite