VIKAO JE NOSIĆEŠ VEO: Migrant krvnički pretukao sestru bejzbol palicom, jer nije htela da nosi hidžab!

Mladić (19) iz mesta Karlskrona, dovden je pred sud kako bi se izjasnio o optužnici da je zlostavljao svoju sestru od 14 godina. Tereti se da je mlađu sestru tukao bejzbol palicom vikajući „nosićeš veo“ prenosi švedska televizija 24Blekinge.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Devetnsetogodišnjak kaže da je postao ljut na svoju sestru nakon što se vratila iz prodavnice sa majkom i nije nosila islamski veo (hidžab). Kada ju je pitao zašto ne nosi veo, odbila je da mu odgovori. Tada je tinejdžer otišao u svoju sobu i izašao sa bejzbol palicom kojom je tukao sestru po glavi, nogama i rukama.

Druga sestra je otrčala do svoje sobe i pozvala policiju, dok je prema izveštaju izostala reakcija roditelja. Kada su policajci ušli u kuću mladić je uhapšen, nakon čega se na saslušanju branio rekavši da je „nije udarao mnogo jako“, ali je prvobitno odbio da prizna razlog napada.

Takozvana „kultura časti“ u koji se primenjuje porodično nasilje prema tinejdžerkama i ženama koje ne poštuju konzervativna pravila Islama prema procenama pogađa čak 240.000 mladih žena u Švedskoj.

Švedski centrar za žrtve „kulture časti“ saopštio je da se broj mladih žena koje traže pomoć udvostručio od početka 2015. godine.

Švedska je doživela epidemiju nasilja koja koincidira sa porastom migracije, do te mere da su se 2016 u Švedskoj pojavile nalepnice „Žene koje ne nose veo traže da ih silujemo“.

 

Izvor: Breitbart/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite