MOSKVA O AMERIČKOM BOMBAROVANJU: U Siriji je ranjeno 10 naših državljana

Građanima Rusije koji su ranjeni u Siriji pružena je pomoć kako bi se vratili kući na lečenje, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ruski diplomatski resor je saopštio da je u Siriji nekoliko desetina Rusa koji su tamo svojom voljom i sa različitim ciljevima, ali da nije na MIP-u da ocenjuje zakonitost ove odluke.

„Tokom nedavnog vojnog sukoba, u kojem nisu učestvovali vojnici Rusije, niti su korišćena državna tehnička sredstva, ali ima poginulih građana Rusije i država ZND. O tome je već bilo reči, ima i nekoliko desetina ranjenih. Bila im je pružena pomoć radi povratka u Rusiju, gde se, kako nam je poznato, leče u različitim medicinskim ustanovama“, navodi se u saopštenju.

Ranije je zvanična predstavnica Rusije Marija Zaharova saopštila da je prilikom vazdušnih napada američke koalicije u Siriji moglo poginuti pet građana Rusije. Pritom je naglasila da nisu stradali ruski vojnici. Ministar inostranih poslova Rusije je proglasio je saopštenja o pogibiji Rusa pokušajem špekulacije u ratu.

Američka koalicija je saopštila da su sredinom meseca provladine snage izvele „neisprovocirani“ napad na štab Sirijskih demokratskih snaga. U saopštenju se navodi da je zatim koalicija, kako bi „odbila agresiju na partnere koji su učestvovali u borbi protiv DAEŠ-a“, izvela kontranapad. Tada je ubijeno najmanje sto sirijskih vojnika. Međutim, američki mediji pišu da su se među njima mogli da budu i Rusi.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite