NA KORAK OD KRVOPORLIĆA: Sirijska vojska ušla u Afrin, Turska armija ga drži pod opsadoma! (VIDEO)

Predstavnik Narodnih zaštitnih jedinica u Afrinu Brusk Haseke rekao je za Sputnjik da su sirijske vladine snage ušle u Afrin, koji je pod opsadom turske vojske. Međutim, sirijske snage još nisu potvrdile tu informaciju. 

Bukti rat u Siriji (Foto: Screenshot)

„Da, to je tačno. Danas je vojska sirijske vlade ušla u Afrin kako bi branila grad od Oružanih snaga Turske i Slobodne sirijske vojske zajedno sa kurdskim snagama Narodnih zaštitnih snaga. Vladine snage došle su da pomognu narodu Afrina. Ne možemo da prijavimo broj vojnika koji je ušao u Afrin. To su vojne informacije“, dodao je Haseke.

​Istovremeno je sirijska državna televizija javila da je konvoj boraca koji maše sirijskim zastavama ušao u severni region Afrina koji kontrolišu Kurdi, a oko koga Turska vodi svoju vojnu operaciju.

Vladine snage snimljene su kako ulaze u selo Nubul u dvadesetak kamiona. Izvor na terenu je potvrdio kretanje trupa u Afrin.

Razmeštanje dolazi nakon objavljivanja dogovora između Damaska i kurdskih vlasti koje su tražili učešće centralne vlade usled kontinuirane borbe protiv Turske i oružanih snaga koje podržava Ankara.

Turski zvaničnici ranije su upozorili da će njihove snage opkoliti grad Afrin ako se tamo pojave sirijske vladine snage.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite