LAVROV: Ukoliko se Amerika umeša u pregovore o Kosovu, onda ćemo se i mi umešati!

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je večeras da njegova zemlja neće stajati po strani ako SAD budu uključene u dijalog Beograda i Prištine i ako dobije poziv iz Srbije da se uključi. 

Sergej Lavrov (Foto: Screenshot)

On je, na konferenciji za štampu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kazao da EU mora da preduzme dodatne korake kako bi opravdala poverenje koje je dobila posredujući u dijalogu.

Rusija ne nameće ništa i ne uslovljava Srbiju

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je večeras da su Rusija i Srbija partneri, koji jedan drugom ništa ne nameću, te da Moskva pozdravlja napore Srbije na putu ka EU, ali i u odnosima sa evroazijskim savezom.

Lavrov je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kazao da Rusija ne traži od Srbije da prestane da ima bilo kakve kontakte sa bilo kim u svetu.

Bez skrivenih namera u Nišu, nejasno čime se bave u Bondstil

Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu radi samo u okviru svog humanitarnog mandata, a nije jasno šta rade naše američke kolege u bazi Bondstil, rekao je večeras u Beogradu ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Iza Centra se ne kriju nikakve skrivene namere. Kada su iznete sumnje čime se bave ruski i srpski službenici, pozvani su predstavnici onih koji sumnjaju, SAD, da obiđu slobodno Centar. Predstavnik SAD mogao se uveriti da se Centar bavi isključivo humanitarnim radom“, kazao je on.

Ne strahujemo od ukrajinskog scenarija u Srbiji

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poručio je večeras u Beogradu da bilateralni odnosi Srbije i Rusije imaju odličnu perspektivu, da se Rusija protivi stavljanju zemalja regiona Balkana pred izbor – ili Zapad ili Rusija, naglašavajući da svaka zemlja sama bira svoje partnere u skladu sa svojim interesima.

Takođe je poručio da ne strahuje od ukrajinskog scenarija u Srbiji.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite