Napadač na ambasadu SAD odlikovan pripadnik JNA

Prema preliminarnim nalazima, crnogorska policija sumnja da je Dalibor Jauković, muškarac rođen u Kraljevu a koji je živio u Podgorici, napadač koji je sinoć oko ponoći bacio bombu na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Policija ispred ambasade SAD u Crnoj Gori (Foto:Screenshot)

Motiv napada je i dalje nepoznat, a mediji javljaju da se na Jaukovićevom fejsbuk-profilu može vidjeti da je nagrađen medaljom za „zasluge u oblastima odbrane i bezbjednosti Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine“, koju mu je dodijelio Slobodan Miložević.

https://www.facebook.com/dalibor.jaukovic.5/posts/110978666138476

Portparol Ambasade SAD u Podgorici Džef Adler saopštio je da „Ambasada obavlja internu proceduru kako bi utvrdila bezbjednost svog osoblja“, dok je podsekretar Stejt departmenta Stiv Goldstin kazao da su očevidci vidjeli čovjeka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi ’Njujork tajms‘“, ali se ne vidi i da je iko povrijeđen.

Goldstin je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

Ambasada SAD je na svom sajtu sopštila da je u toku „aktivna bezbjednosna situacija i savjetovano je američkim državljanima da izbjegavaju ambasadu do novog obavještenja.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite