NE ZOVE PARTNERE IZ BRISELA: Dačić kaže da kad je Srbiji teško uvek zove Lavrova (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je u drugom danu posete Srbiji. Posetu Lavrova pratite na Sputnjiku iz minuta u minut.

Lavrov sa Dačićem (Foto: Screenshot)

Sergej Lavrov je prilikom uručenja ordena rekao da je posebno dirljivo to što je Dačić orden posvetio pokojnom ocu, koji je nedavno preminuo.

„Ogromna mi je čast i lično i profesionalno zadovoljstvo što primam ovaj veliki orden Ruske Federacije“, rekao je Dačić.

„Srbija nikad neće voditi antirusku politiku. Ja volim Rusiju, ali zato što volim i Srbiju! Onaj ko bi radio protiv našeg prijateljstva s Rusijom dirketno radi i protiv interesa Srbije“, izjavio je Dačić.

„Kada je Srbiji teško, kada naši neprijatelji žele da pomognu Kosovu neprincipijelno i rade protiv interesa Srbije, iskreno rečeno, ja tad zovem Sergeja Lavrova“, rekao je srpski ministar spoljnih poslova.

„Istog dana kada je objavljena vest da sam dobio orden od Putina, umro je moj otac. Zato sam ovaj orden posvetio njemu i svim drugim milicionerima, policajcima i vojnicima koji su se borili za Kosovo, kao što je to i on radio“, rekao je Dačić i dodao da ovaj orden nema cenu.

Kao iznenađenje, Dačiću je Moskovski hor otpevao pesmu „Pravi prijatelj“.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite