TEŽAK INCIDENT U IZRAELU: Američka delegacija gađana jajima, jedva pobegli od linča (VIDEO)

Arapski demonsranti napali su američku delegaciju koja je danas posetila palestinski grad Ramalah, u sklopu demonstracija protiv odluke SAD da priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela. U delegaciji su se nalazili i većnici grada Njujorka. Demonstranti su Amerikance gađali jajima i pokušali da napadnu članove delegacije koja je u mini-busu uz pomoć policije pobegla sa mesta incidenta.

Incidenti sa policijom (Foto: Screenshot)

Članovi američke delegacije posetili su jednu palestinsku firmu u Ramalahu, kada su se ispred ulaza okupili anti-američki demonstranti.

Uzvikivajući slogane protiv odluke SAD i predsednika Donalda Trampa, protestanti su nosili transparnte sa porukama „SAD su deo problema, ne deo rešenja“ i „Jerusalim je glavni grad Palestine“.

Palestinska policija je sprečila da demonstranti uđu u zgradu, ali kada je delegacija napištala palestinsku firmu za istraživanje javnog mnjenja, demonstratni su na njih bacali jaja.

Protestanti su pokušali da okruže mini-bus u koji je delagacija ušla i počeli su da ga jure dok je odlazio sa mesta incidenta.

U saopštenju Stejt Departmenta stoji da se „SAD apsolutno protive nasilju i zastrašivanju baziranom na političkoj osnovi i da je ovakvo ponašanje kontraproduktivno za Palestinske interese“.

Izvor: Dnevna Gazeta/The Times of Israel

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite