MASAKR MOGAO BITI SPREČEN: Policajac nemo stajao i gledao dok su ubijana deca

Policajac čuvar Skot Piterson koji je bio na dužnosti u srednjoj školi u Floridi kada je naoružani bivši učenik te škole Nikolas Kruz započeo pucnjavu i usmrtio 17 osoba, stajao je oko četiri minuta ispred zgrade i nije ušao unutra da spreči napad, izjavio je šerif okruga Brouard na Floridi Skot Izrael.

Kako prenosi AP, Izrael je na konferenciji za novinare u četvrtak izjavio da je policajac Piterson podneo ostavku nakon što je bio suspendovan i nakon što nije dobio platu.

– Osećam mučninu. Nemam reči. Ove porodice su izgubile svoju decu. Izgubili smo nastavnike. Bio sam na sahranama. On je bio naoružan, u uniformi. Ono što sam video na snimku jeste dolazak policajca na zapadnu stranu zgrade 12, on je zauzeo poziciju, ali nije ušao unutra – rekao je šerif

Na pitanje šta je Piterson trebalo da uradi, Izreal je rekao da je trebalo da „uđe unutra, suoči se sa ubicom i ubije ga“.

Piterson nije obrazložio zašto nije u šao u zgradu u kojoj je stradalo najviše đaka.

Napadač Nikolas Kruz (19) ubio je 17 osoba u srednjoj školi u gradu Parklend 14. februara, nakon čega je pokušao da pobegne, ali je uhapšen.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite