STRANI AGENTI: Osvanule nalepnice u centru Beogradu

Nalepnice na kojima piše „Zatvoreno od 4. marta“ i „Strani agenti“ osvanule su na vratima NVO „Građanske inicijative“ i Kuće ljudskih prava u centru Beograda. Nalepnice su potpisane sa „Zavetnici“.

„Zavetnici nastavljaju da grade kampanju na pretnjama i zastrašivanju. Da li će policija reagovati ovog puta“, naveli su iz Građanske inicijative uz fotografije.

Direktorka Inicijative Maja Stojanović kaže za B92 da još gledaju snimke sigurnosnih kamera da provere ko je i kada izlepio nalepnice.

– Pozvali smo policiju da ovog puta reaguje… Prošlog puta nisu reagovali, a tvrdili su da su došli na naš poziv. Ne samo da treba oni da reaguju, već i tužilaštvo jer je ovo stavljanje meta na čelo – ističe Stojanovićeva.

Izbori u Beogradu biće održani 4. marta.

Podsećamo, pokret Zavetnici održao je početkom februara protest ispred Kuće ljudskih prava u centru Beograda, kada su iz Građanske inicijative naveli da je reč o „protestu protiv NVO“.

„Iako je pozvana, policija se nije pojavila na licu mesta. Targetiranje neistomišljenika se nastavlja u atmosferi nekažnjivosti koju je stvorila Vlada“, naveli su tada iz Inicijative.

Tada su izlepljeni plakati na kojima je slika predsednice Fonda za humantitarno pravo Nataše Kandić ispod koje piše „Nobelova nagrada za izdaju srpskog naroda“.

„Iselićemo Natašu Kandić, Sonju Biserko i antisrpske NVO i gradskog poslovnog prostora“, istakli su potom Zavetnici na svojoj stranici na Fejsbuku.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite