VUČIĆ O KOSOVU: Spremni smo na kompromis!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sofiji da Srbija želi da kosovski problem reši kompromisom i zahvalio predsedniku Bugarske Rumenu Radevu na podršci koju pruža Srbiji u ovom međunarodnom sporu.

Predsednik Aleksandar Vučić (foto:Wikimedia)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sofiji da Srbija želi da kosovski problem reši kompromisom i zahvalio predsedniku Bugarske Rumenu Radevu na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i što se zalaže da se o tome čuje i stav Srbije.

Napominjući da je za Srbiju prijema u članstvo EU 2025. godine ambiciozan cilj, Vucić je rekao da će Srbija dati sve od sebe da ispuni sve kriterijume, istovremeno podsećajući da za nju postoji dodatni kriterijum, koji nije postojao za druge zemlje EU, a to je rešavanje problema sa KIM.

„Mi želimo da postigemo kompromis – da li ćemo u tome uspeti, ne zavisi samo od jedne strane, jer je za svaki kompromis potrebna saglasnost i volja najmanje dveju, a ponekad i više strana“, ukazao je predsednik Srbije nakon sastanka sa predsednikom Bugarske.

On je posebno zahvalio bugarskom kolegi Radevu što je više puta rekao da je važno je da se glas Srbije čuje.

„Ako neko misli da je rešenje u tome da Srbija sve izgubi a da svi drugi sve dobiju, da budu zadovoljni, a Srbija da bude nezadovoljna i ponižena – mi smatramo da tu rešenja neće biti zato i jesmo za kompromis i zato smo zahvalni predsedniku Radevu što želi da čuje i ideje Srbije i probleme i izazove sa kojima se suočavamo“, napglasio je Vučić.

Predsednika Vučića svečano je na Trgu svetog Aleksandra Nevskog dočekao njegov domaćin, bugarski predsednik Radev.

Posle polaganja venca na Spomenik neznanom junaku, predsednik Vučić se sastao sa Radevim.Tokom jednodnevnog boravka u Sofiji, predsednik Vučić prisustvovaće potpisivanju memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Bugarske u oblasti rada i socijalne politike, lučke infrastrukture i železničkog saobraćaja.

Na kraju posete, predviđen je obilazak i vožnja metro linijom u pratnji gradonačelnice Sofije Jordanke Fandakove, u cilju upoznavanja sa iskustvima u izgradnji metroa u Sofiji.

Pročitajte još:

Ništa bez Kosova: Makedonija i Albanija odbile da prisustvuju skupu zato što nije pozvano i Kosovo

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite