DODIK: Rusija je spremna da bude uz Srbiju i RS i kad dođu ekstremne situacije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republici Srpskoj veoma važno to što je Rusija poručila da je i u ekstremnim situacijama spremna da stane iza Srpske i Srbije.

Predsednik RS (Foto: Screenshot)

„To je ono što je nama važno, imajući u vidu razvoj događaja i nasilje koje smo proživeli u prošlom vremenu“, rekao je Dodik i dodao da se oseća veoma dobro kada takve tvrdnje i najave dolaze od ljudi koji predstavljaju jednu veliku i moćnu Rusiju.

Dodik je izrazio uverenje da će ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, sa kojim se susreo u Beogradu u protekla dva dana, prihvatiti njegov poziv da poseti Srpsku.

„Verujem da hoće, jer sam vidio da je zapisao u svoj notes“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS).

Dodik je naveo da je sa Lavrovim razgovarao o situaciji u BiH, o jednoj opštoj antiruskoj histeriji koja se pravi i polako prenosi i u BiH, a koja je potpuno nepotrebna, jer Rusija ne čini nikakve posebne korake.

Predsednik Srpske je naglasio da sve politike i razgovori sa Rusijom nisu upereni protiv bilo koga.

„Rusija ne želi ništa osim Dejtonskog sporazuma, spremna je da stane iza stavova Srbije i to su jasno formulisali u svom stavu – mi stojimo iza politike Srbije, a politiku Srbije definiše Srbija. Tako su i nama rekli – mi stojimo iza Dejtonskog sporazuma, teritorijalni integritet BiH je neupitan. Vi možete u BiH da se dogovarate i mi poštujemo vaš dogovor i to je ono što oni rade“, naglasio je Dodik.

Izvor: Srna

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite