LAVROV OTVORIO DUŠU: Srbi vole Rusiju, a i mi Rusi volimo vas

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pričao je u današnjem intervjuu za televizijski kanal „Rosija 1“ o tome kako su ga „toplo Srbi dočekali tokom nedavne posete“, prenosi TAS S i navodi njegovu ocenu da „Srbi vole Rusiju i Rusi vole Srbiju“.

Sergej Lavrov (Foto: Screenshot)

Kako se navodi, šef ruske diplomatije kazao je da se „Moskva i Beograd nalaze pod otvorenim pritiskom Zapada“.

– Naša zemlja, poput Srbije, postaje predmet otvorenog pritiska- rekao je Lavrov.

TAS S navodi da se ovaj komentar Lavrova odnosio na reči ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o pokušajima Zapada da iskoristi interesovanje Beograda za evropske integracije „kako bi naterao Srbiju da sledi antirusku poziciju“.

– Uzgred rečeno, nema mnogo ljudi u Evropi koji su u stanju da tako jednostavnim rečima izraze stavove o tome šta se dešava- ocenio je Lavrov.

Navodi se da je Lavrov potom govorio o toplom dočeku u Beogradu.

– Mase ljudi, koji su došli u rusku ambasadu u Beogradu, oni koji su po snegu i kiši prisustvovali ceremoniji polaganja venaca na spomenik posvećen oslobodiocima Beograda – te ljude niko nije naterao da dođu, to je bio samo njihov izbor. Takvi su odnosi koje imamo, pošto volimo naše zemlje, i Srbi vole Rusiju i Rusi vole Srbiju- rekao je Lavrov.

TAS S podseća da je Lavrov boravio u radnoj poseti Srbiji 21. i 22. februara, tokom koje je imao sastanke sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite