NEREDI U VIŠE GRADOVA ITALIJA: Žestoke tuče ekstremnih levičara i nacionalista, protesti i protiv vakcinacije! (VIDEO)

Širom Italije danas se održavaju protesti uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji zakazanih za 4. mart, a u Milanu je došlo i do sukoba između studenata, koji protestuju protiv okupljanja ulta-nacionalističkog pokreta „Kaza Paund“, i policije.

Neredi (Foto: Screenshot)

Kako prenosi Rojters, u Milanu se na nekoliko mesta odvijaju demonstracije, ali ima ih i u drugim italijanskim gradovima, a nedaleko od Trga Duomo došlo je do sukoba zato što su levičarski demonstranti pokušali da kroz kordon policije prođu do mesta gde je grupa „Kaza Paund“ držala miting.

Ranije danas su se, navodi britanska agencija da su se učesnici demonstracija, popeli na spomenik Đuzepea Garibaldija, palili zastave i mahali ektremno-levičarskim parolama pre nego što ih je policija rasterala.

AP navodi da je u protekloj nedelji održano najmanje 12 protesta u italijanskim gradovima, a da je hiljade policajaca raspoređeno kako bi sprečilo sukobe na ulicama.

Jedan od protesta bio je organizovan protiv opozicionih pokreta, dok je drugi bio protiv radničkih reformi italijanske vlade levog centra.

Treći protest u Rimu je, navodi američka agencija, bio protiv obaveznog vakcinisanja, koje je postalo i tema kampanje.

Istovremeno je u Milanu lider partije Severna liga Mateo Salvini (44) održao miting na kojem su organizatori očekivali da će se pojaviti do 50.000 ljudi, navodi Rojters.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite