NIJE ZNALA ŠTA JE SNAŠLO: Nakon kritika opozicije Merkelova bukvalno pobegla sa sednice! (VIDEO)

NIJE ZNALA ŠTA JE SNAŠLO: Nakon kritika opozicije Merkelova bukvalno pobegla sa sednice! (VIDEO)

Nemačka kancelarka Angela Merkel izašla je iz parlamenta usred raprava nakon što je lider opozicione Alternative za Nemačku (Afd) kritikovao zbog prekomerne podrške migrantima koje su predložene preko budžeta EU. Krajnje je neuobičajeno da kancelar bez ikakve najave napusti sednicu toku rasprave, što je prema analitičarima znak da Merkelova nije htela da se upusti u raspravu sa novom opozicijom u parlamentu.

Merkel odlazi iz Bundestaga (Foto: Screenshot)

Dok Merkelova i AfD nikada nisu bili u prijateljskim odnosima, jedan komentar ko-osnivača stranke Aleksandra Gaulanda je podstakao Merkelovu da napusti Bundestag. Komentar se odnosio na kencelarkinu podršku sistemu EU kvotama.

„Zemlje žele da odlučuju same za sebe koga će da primaju. Nigde ne postoji nacionalna obaveza da se prihvati multikulturalizam“ rekao je Gauland aludirajući na uskraćivanje demokratskih prava i odsustvo referendumskog odlučivanja u zemljama EU kada su u pitanju migranti.

Alis Veidel poslanica u nemačkom Bundestagu iz redova opozicionog AfD je imala puno toga da kaže tokom sednice kancelarki Merkel.

„EU želi da napravi primer od Velike Britanije, da je kazni van svakog ekonomskog ili političkog razuma. Ovo nije način kako Evropljani tretiraju svoje partnere“ rekla je Veidel i dodala „Sada se Brisel, Pariz, Berlin plaše da će i druge zemlje povratiti svoj suverenitet“.

Poslanica AfD je istakla da je V. Britanije najveći trgovački partner Nemačke u EU i da slobodna trgovina ne može biti talac propale ideologije EU.


Poslanici režima Angele Merkel su žučno reagovali na kritike opozicije, više puta su zviždali kolegama iz AfD, ali najnovija istraživanja pokazuju da je AfD drastično skočio kada je u pitanju podrška građana i sada su ispred socijal-demokrata i time su postali drugoplasirana stranka u Nemačkoj.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite