NOVI DETALJI: Oliver Ivanović iskrvario do smrti, otkriveno i oružje kojim je ubijen!

Šta je sve do sada utvrđeno u istrazi o atentatu na lidera Građanske inicijative SDP u Kosovskoj Mitrovici. Poslednja vlasnica prodala „opel astru“ ubice auto-otpadu.

Oliver Ivanovic (Foto: Screenshot)

Na dan atentata, 16. januara, ubice su „opel astrom“ pratile Olivera Ivanovića od trenutka kada je izašao iz stana, i na njega je pucano iz automatskog pištolja „hekler i koh“, a ne, kako se ranije pisalo, iz „duge devetke“, saznaju „Novosti“ iz izvora bliskih istrazi.

Prema našim informacijama, podaci do kojih su došli istražni organi u Kosovskoj Mitrovici pokazuju da su ubica i jedan ili više njegovih pomagača kobnog jutra vozilom pratili Ivanovića od njegovog stana u Ulici Lole Ribara, prošavši pored spomenika caru Lazaru, posle čega su ga pretekli i u automobilu sačekali ispred stranačkih prostorija u Sutjeskoj ulici. Kada je Ivanović stigao blizu kapije dvorišta u kojem su smeštene kancelarije GI SDP, ubica je sa zadnjeg sedišta otvorio vatru na njega. Pošto je Ivanović pao na zemlju, atentatori su istim automobilom pobegli prema Medicinskoj školi i, dalje, ka naselju Brđani, gde su, zatim, u Ulici vojvode Putnika, zapalili „astru“. Iako je spaljeno vozilo brzo pronađeno, u njemu nisu otkriveni tragovi.

Kosovska policijska služba za region Sever objavila je pre dva dana fotografije „astre“ kojom su zločinci pobegli i pozvala građane da joj, ako znaju nešto o tom vozilu, dostave informacije. „Astra“ sa fotografija je sive boje i nema registarske oznake.

Još nije utvrđeno kako je i kada vozilo ušlo na teritoriju KiM, a od srpske policije stigla je informacija da je njegov poslednji vlasnik bila žena koja ga je prodala nekom auto-otpadu. To vozilo, za koje je utvrđeno da je promenilo nekoliko vlasnika otkako je 2009. godine stiglo u Srbiju, praktično je jedini opipljiv trag u istrazi za koji javnost zna.

Policija, prema našim informacijama, i dalje uzima izjave od ljudi koji su bili u kontaktu sa Ivanovićem poslednjih dana pre njegovog ubistva, a čeka se i izveštaj o telefonskim pozivima.

Predsednik Vučić nedavno je otkrio da našim vlastima nisu dostavljeni satelitski snimci mesta ubistva, sa obrazloženjem da je toga dana bila magla, što nije tačno.

Brzo iskrvario

Prema rezultatima obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka u gornji deo grudnog koša. Hici su mu povredili nekoliko vitalnih organa i on je iskrvario pre dolaska Hitne pomoći.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite