AMFILOHIJE: Olivera Ivanovića su ubile bratoubice!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je u crkvi u Doljanima četrdesetodnevni pomen Oliveru Ivanoviću i tom prilikom ordenom zlatnog lika Svetog Petra Drugog lovćenskog tajnovidca darovao je Danimira i Veru Stevanović iz Osredaka, koji imaju šestoro djece.

Mitropolit Amfilohije (Foto: Screenshot)

Međutim, Amfilohije se osvrnuo i na aktuelna zbivanja u zemlji poput presude Milanu Kneževiću i najave donošenja zakona o istopolnim brakovima.

„Zli duh je pokrenuo uvođenje bezbožnih brakova, antibožnih brakova, onih koji ne rađaju djecu, brakova koji razaraju porodicu, uništavaju svetinju braka, to je sad duh novi koji je zavladao Evropom i evo sad se prenosi kod nas. Vidim Ministarstvo za ljudska prava čak priprema da donosu zakon o nekakvom partnerstvu jednopolni, odnosno nerodni, besplodni brak. Besplodna ljudska utroba, materinska utroba koja od radionice života postaje radionica smrti i prolaznosti i ništavila“, kazao je Amfilohije.

„Bratoubilaštvo presudilo Oliveru Ivanoviću, ali i Milanu Kneževiću“

„Zli, bezbožni duh Julijana Apostate, bogoubilački i bratoubilački duh ubio je i Olivera Ivanovića, kome služimo pomen na ovom mjestu gdje su se rodili i sahranjeni su njegovi preci“, kazao je Amfilohije tokom pomena Ivanoviću u crkvi u Doljanima.

Naveo je da se tu nalazi i grob Ivanovićevog deda, a da su i njegovi roditelji, takođe, sahranjeni u Zagoriču.

„Čestita porodica Ivanović koja je ovu svetinju čuvala i obnavljala, i koja je sad zapečaćena i Oliverovom mučeničkom smrću. Zli i opaki, bezbožni duh, bogoubilački i bratoubilački je ubio njega u Kosovskoj Mitrovici. To je onaj zli duh koji je itekako prisutan i među nama u Crnoj Gori. Sami pratite i gledate šta se događa ovdje u Crnoj Gori, odnos prema crkvi Božjoj, čak i takozvani državni udari koji su ovdje proglašeni, a sva ta priča počiva i zasniva se na bratoubilaštvu i bogoubilaštvu“, naveo je on.

Naveo je i primjer presude Milanu Kneževiću, jednom od lidera Demokratskog fronta.

„Osudili su na četiri mjeseca zatvora Milana Kneževića, jednog od uglednih ljudi ovdje u Crnoj Gori. Od istog bratoubilačkog duha je nastradao i Oliver Ivanović, potomak ove časne i čestitke vojvodske porodice Ivanovića. Svojom mučeničkom krvlju je posvjedočio svoju vjernost i Bogu, i crkvi, i narodu. Nije se hranio zatrovanim idejama i ideologijama i zato je nastradao, a nije prvi, a neće biti ni posljednji, koji postrada za istinu i pravdu Božju“, kazao je u svojoj besedi.

Izvor: Fosmedia.me

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite