Britanija zabranila deci da koriste termin „najbolji prijatelj“, jer mu nedostaje inkluzivnost!

Prema pisanju lista Metro termin“najbolji prijatelj“ više nije dozvoljen u školama u Velike Britanije, jer mu nedostaje „inkluzivnosti“. Ovo je izazvalo brojne kritke javnosti, jer nije objašnjeno zašto je loše da deca pri svom odrastanju imaju najbolje prijatelje, a odluka škola da primenjuju ovo pravilo sugeriše da iza ideje da se deci zabrani pravljenje razlika između prijateljima ima političku pozadinu.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

 Kako kaže Ben Tomas direktor škole Pinc Džordž „nekada možete postati posesivni sa prijateljstvom, a mnogo je lakše da se prijateljstvo deli i da imate širok raspon dobrih prijatelja pre nego da imate opsesiju sa najboljim prijateljom“ rekao je Tomas i dodao „mi svakako podržavamo ovakvu odluku i pozdravljamo ovu ideju, jer deca trebaju da imaju puno dobrih prijatelja, a ne najboljeg prijatelja“.

Čudna odluka škola u Velikoj Britaniji nije objasnila zašto dečija prijateljstva sa najboljim prijateljima moraju da budu posesivna, i zbog čega prijateljstva sa onima koje nazivaju „dobrim prijateljima“ ne mogu da postanu opsesivna, jer ništa ne sprečava pojednica da bude opsednut sa više osoba.

Kako piše Britanski Metro ideja ovakve politike kojim se kontroliše rečnik dece u školama je da se podstakne „inkluzivnost“.

Pedagog Liza Frasel je podržala kontraverznu ideju, ona navodi da je stvaranje najboljih prijatelja „Odmah svara podelu i percepciju da su neki prijatelji drugačiji od drugih, ja nisam imala najbolje prijatelje“

Kritičari ove ideje ističu da odluka ima svoju političku pozadinu, jer je cilj propagirati inkluzivnost za druge stvari u društvu pa deci treba od malih nogu usaditi u glavu da moraju da budu inkluzivni i da će biti kažnjavani ukoliko pokažu otpor toj ideji. Velika Britanija je proteklih godina uložila velika finansijska sredstva iz budžeta u projektima inkuzije legalnih i ilegalnih migranata u britansko društvo, pri čemu se pojavio oštar otpor dela Britanaca koji žele da sačuvaju svoju različitost kao nacije i protive se nametanju političke ideje multikulturalizma.

Izvor: Dnevna Gazeta/Metro UK

Original vest na engleskom jeziku možete pročitati klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite