HARADINAJ NIJE MOGAO DA DOBIJE VIZU: Na samit u Londonu poslao Srbina u vladi Kosova

Potpredsednik i ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, otputovao je u London gde će sutra učestvovati na Investicionom samitu Zapadnog Balkana, kome je domaćin Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). 

Dalibor Jevti’ (Foto: Screenshot)
 Jevtić će u Londonu imati niz sastanaka sa zvaničnicima vlada zemalja učesnica, organizatorima samita, predstavnicima EBRD, kojima će predstaviti plan i važnost ulaganja u sredinama gde žive nevećinski narodi na Kosovu, sa posebnim akcentom na projekte važne za srpski narod, saopštilo je resorno ministarstvo u Prištini.

Prvobitno je poziv za taj skup bio upućen premijeru Ramušu Haradinaju ali, kako je još u januaru pisala prištinska štampa, njegovo učešće je postalo neizvesno kada mu Britanci nisu izdali vizu.

Dnevnik „Koha ditore“ je naveo da su zapadne zemlje Haradinaja „izolovale“ nakon što je on, zajedno sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, podržao inicijativu grupe poslanika kosovske skupštine za ukidanje Specijalnog suda za zločine OVK.

Prvi Investicioni samit zemalja Zapadnog Balkana, održan u februaru 2014. EBRD je tada u zaključcima navela da će se ovakvi skupovi organizovati svake dve godine i da će njihova tri osnovna cilja ostati uvek ista: promovisanje regiona kao investicione destinacije, doprinos stabilnosti u regionu kroz jačanje regionalne saradnje i unapredjenje agende za povezivanje.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite