NIŠTA OD PRIMIRJA: Teroristi ispalili 70 raketa na Damask, ruski avioni i Asadove elitne jedinice raspoređeni za novi napad na Gutu!

Prema ministarstvu odbrane Sirije avioni iz baze Hemeimim u kojoj su stancionirani ruske letelice u Siriji će biti uključena u operaciju protiv terorista u istočnoj Guti, kao vazdušna porška Sirijskoj arapskoj armiji.

Istočna Guta (Foto: Screenshot)

U međuvremenu lokalni mediji prenose da je veliki broj elitnih jedinica sirijske vojske raspoređen na istoku Gute. Kako navode stotine svežih vojnika, desetine tenkove i vojnih vozila napustile su bazu Katna na zapadu Damaska i krenule u pravcu istočne Gute.

Prema pisanjima sirijskih medija, jedinice se raspoređuju zbog mogućeg kršenja tridesetodnevnog primirja koje je proglasio SB UN. Lokalna policija saopštije je u subotu da je primirje prekršeno i da je ispaljeno 70 raketa od strane terorsita na civilnu četvrt u Damasku.

Kako prenosi agencija SANA teroristi su ispalili raketa na naselje Salaudin u Damasku, pritom je ubijen jedan civil, dok je veliki broj ranjen. Pored toga 7 civila je povređeno u napadu na Bab Toumu i Iš al-Varvar koji se takođe nalaze u Damasku.

Napadi su izvršeni i na naselje al-Šakeih Raslan i Bab al-Salam, ali su izazvali samo materijalnu štetu bez gubitaka ljudskih života.

Izvor: Dnevna Gazeta/Fars/SANA

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite