Otkriven uzrok zbog čega se zapalila kula Beograda na vodi

Prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da je požar u jednoj od kula Beograda na vodi izazvao jedan od radnika dok je zavarivao nosač za klima uređaj na terasi na 10. spratu. Varnica je zapalila izolaciju, a požar se proširio na instalacije.

Beograd na vodi (Foto: Screenshot)

Vatra je buknula na terasi na desetom spratu, a ugašena je potpuno u 12.50 časova. Svi radnici koji su se nalazili u kuli su evakuisani. Vatra se nije proširila na unutrašnjost zgrade, ali je zahvatila i terase na 11. i 12. spratu.

Tri osobe, da podsetimo, lakše su povređene usled udisanja dima i pregledani su na licu mesta. Radnici starosti 33, 39 i 67 godina zbrinuti su kad je ekipa stigla na teren. Nisu prevezeni kolima Hitne pomoći jer im je pomoć pružena na licu mesta. Brzom akcijom vatrogasaca vatra je ugašena na dva sprata, a nedugo zatim i na trećem.

Na teren je, po prijemu poziva, izašlo šest vatrogasnih kamiona i 23 vatrogasca.

Podsetimo, ovim povodom oglasio se i gradonačelnik Siniša Mali, koji je izašao na mesto događaja i precizirao da je reč o Kuli A, a da je plamen izbio „na instalacijama“.

Mali je dodao da će vatrogasci ostati na licu mesta još neko vreme, dok se ne uvere da je situacija sanirana i istakao da je materijalna šteta minimalna.

Takve stvari se dešavaju, rekao je Mali, i poručio: „Nastavljamo da radimo i gradimo. Šteta je minimalna“.

Izvor: Telegraf.rs

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite