Srbin pravi nakit za Igru prestola, evo koja će porodica nositi njegovo prstenje (FOTO)

– Pre nešto više od godinu dana preko prijatelja smo čuli da postoji konkurs za „Igru prestola“ – objasnio je Miloš i dodao da je nakit rađen ručno i od bronze. 

Igra prestola (Foto: Screenshot)

Miloš Damnjanović (25) iz Mačvanske Mitrovice, u porodičnoj radionici zajedno sa ocem pravi replike starih predmeta, oružja, nakita, statua, a njihovo prstenje bi trebalo da se pojavi i u poslednjem nastavku planetarno popularne serije „Igra prestola“.

Naime, prstenje koje će nositi članovi porodice Lanister potiče upravo iz njihove radionice, a odabrano je putem konkursa.

– Ja se od malih nogu sa ocem bavim ovim poslom. Pravili smo svašta za mušterije iz sveta, najviše replike predmeta iz rimskog perioda, a onda smo pre nešto više od godinu dana preko prijatelja čuli da postoji konkurs za „Igru prestola“ – objasnio je Miloš za Blic.

Kako je dodao, ubrzo im je odgovoreno da su prihvatili njihovo prstenje.

– Napravili smo i poslali 30 prstenova. Sve je rađeno ručno, bez mašina, a nakit ima grb porodice Lanister i bio sam prezadovoljan kako je ispalo, a svidelo se i njima i nosiće se u poslednjoj sezoni – objašnjava ovaj mladić.

Prstenje je, kako kaže, napravljeno od bronze, ispolirano je i nosivo.

– Seriju gleda cela porodica, bukvalno iščekujemo svaku sezonu – kaže ovaj fan serije.

Za posao koji je odabrao kaže da se ne može raditi bez ljubavi, kao i da kupci uglavnom dolaze iz inostranstva.

Milos Damnjanovic (Foto: Facebook)

– Živimo u Sirmijumu i logično je da se ovim bavimo – zaključuje Miloš

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite