POSLEDNJA ANKETA PRED IZBORE: SNS 41,3%, Šapić 9,2%, SPS 6,7%, SRS 5,1%…

Iznad cenzusa su još samo Šapić sa 9,2 odsto i Dačićev SPS sa 6,7 odsto glasova! Na ivici cenzusa Beli, Šešelj, koalicija Dveri-DJB, lista DS na samo 4,5 odsto. 

Beograd (Foto: Screenshot)

Do lokalnih izbora u Beogradu ostalo je manje od nedelju dana, a Srpska napredna stranka beleži novi rast popularnosti, dok je opozicija u sve većem problemu.

Ovo pokazuje poslednje interno istraživanje javnog mnenja koje je po nalogu jedne zapadne ambasade u petak i subotu sprovela poznata beogradska agencija.

Prema dobijenim rezultatima, za naprednjačku listu ‘Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd’ u nedelju 4. marta glasaće 41,3 odsto birača. S druge strane, Dragan Đilas i njegovi partneri Saša Janković, Vuk Jeremić i Velimir Ilić mogu da računaju na svega 13 odsto glasova. I dok Vučićeva lista ima tendenciju rasta i njen se maksimum procenjuje na čak 45 odsto, Đilas i njegovi saradnici imaju tendenciju pada i istraživači procenjuju da bi do nedelje mogli da padnu i na ispod 12 odsto podrške!

Ništa bolje ne stoji ni predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, koji je u kampanju ušao sa podrškom oko 15 odsto birača, a u međuvremenu mu je rejting pao na samo 9,2 odsto! Njemu istraživači, međutim, daju šanse da u poslednjoj nedelji kampanje poraste i osvoji nešto preko deset odsto glasova.

Istovremeno, koalicija SPS-JS sa Aleksandrom Antićem kao kandidatom za gradonačelnika može da računa na 6,7 odsto podrške, dok je Luka Maksimović, alijas Beli Preletačević, posle Đilasovih pokušaja da mu zabrani učešće na izborima izmeren na pristojnih 5,5 odsto glasova. Prema ovom istraživanju, izborni cenzus trenutno prelazi još samo Šešeljev SRS sa 5,1 odsto glasova, dok je koalicija ‘Dveri’ i DJB na 4,8 odsto, a Demokratska stranka na samo 4,5 odsto podrške.

Ko će od ovih lista na kraju preći cenzus a ko ostati ispod granice od pet posto, teško je s preciznošću utvrditi, naglašavaju istraživači.

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite