NEMAČKA DOZVOLJAVA POLIGAMIJU: Dozvolili migrantu da dovede drugu ženu u Nemačku!

BRISEL – Jorg Mujten, evropski parlamentarac iz desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), u intervjuu za Sputnik kritikovao je vlast u zemlji zbog toga što je dozvolila sirijskoj izbjeglici da ilegalno živi sa dve žene u Nemačkoj, što je potez koji je stvorio presedan za druge izbeglice da zahtevaju isto.

(Foto: Snappygoat)

Tokom proteklih dana nemački mediji izveštavali su o sirijskoj izbeglici zvanom Ahmad koji živi u severnoj nemačkoj državi Šlezvig-Holštajn sa dve žene i šest dece. Čoveku, koji upražnjava šerijatski zakon, je dopušteno da dovede svoju drugu ženu – majku četvoro dece – u Nemačku uprkos zabrani poligamije u zemlji.

„Nemačka mora da je potpuno poludela da učini ovaj fatalni presedan koji bi mogao da navede i ostale izbeglice da traže istu stvar. O ovakvim stvarima, ne može da odlučuje lokalna vlast.Prema sistemu vrednosti utvrđenom u nemačkom ustavu, ne postoji ni najmanja sumnja u nezakonitost poligamije i braka za decu. Krajnje je vreme zaustaviti ovo tako što ćemo zaustaviti kancelarku Angelu Merkel koja bez ikakvog poštovanja ignoriše važeći zakon od kada je na vlasti i stavlja našu državu pod pritskom neuspeha“, Mjuten naglašava.

Porodica sirijskog azilanta navodno živi isključivo na beneficijama, dobija stan i razne oblike finansijske pomoći, uključujući naknade za djecu i besplatne zdravstvene usluge..

Štaviše, Ahmad je, navodno, dobio dozvolu za rad u Njemačkoj, ali je odlučio da ostane sa svojom decom umjesto da pronađe posao.

Uprkos rasprostranjenosti Ahmedove priče, njegov slučaj nije jedini,čiji vlasttoleriše izbeglicama u Nemačkoj. Oliver Karstens, glasnogovornik vlasti u gradu Pinneberg, u kojem živi Ahmadova porodica, izjavio je u intervjuu za magazin Bild u januaru da, iako dozvoljavaju poligamiju za sirijske izbjeglice u Njemačkoj, nije opšte pravilo, slične slučajeve su pregledali vlasti na pojedinačnoj osnovi.

Mnogi misle, međutim, da bi omogućavanjem takvog spajanja porodice za pojedine sirijske izbjeglice koji žive u Njemačkoj vlada te države de facto ovlastila poligamiju u zemlji.

Izvor: sputniknews.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite