Krivične prijave protiv Nebojše Stefanovića i Branka Ružića

Svi lideri liste „Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ podneli su danas krivičnu prijavu protiv ministara nadležnih za prijavu prebivališta i biračke spiskove, ministre unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, saopštio je Pokret slobodnih građana (PSG).

Nebojša Stefanović (Foto: Screenshot)

Kako se navodi, krivičnu prijavu protiv njih podneli su zbog navodnog prekrajanja biračkog spiska, „radi upisivanja lažnih Beograđana za izbore u Beogradu“.

„Stefanović i Ružić su, sumnja se, omogućili i dozvolili fiktivnu, odnosno lažnu promenu mesta prebivališta za više desetina hiljada novoupisanih građana Beograda koji ne žive u Beogradu, već samo imaju lažno prijavljeno prebivalište i to radi glasanja na izborima zakazanim za 4. mart“, stoji u saopštenju.

Dodaju da su uz krivičnu prijavu, „kao dokazi, predati službeni dokumenti zvanično dobijeni od pojedinih opština u kojima se beleži neobjašnjiv porast, pa pad upisanih birača, kao i izjave ministra Stefanovića koje su u neskladu sa tim dokumentima, a kojima pokušava da prikrije izvršenje krivičnog dela“.

„Nakon tih izjava, policijske stanice u svih 17 beogradskih opština ostale su neme na podnete zahteve za informacijama koliko je birača iz Vojvodine i drugih delova Srbije, očigledno za potrebe izbora, od predsedničkih izbora steklo prebivalište u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite