KLAUS ŽESTOKO: Bivši predsednik Češke uporedio migrante sa varvarskom invazijom na Rim!

Bivši predsednik Češke Vaclav Klaus napisao je u svojoj novoj knjizi da je migrantska kriza uporediva sa varvarskom invazijom migrirajućih plemena koja je u antičkom periodu uništila Rim. 

Vlaclav Klaus (Foto: Screenshot)

Klasu koji je bio predsednik Češke Republike od 2003. do 2013. godine piše da je „Evropa oslabljena levičarskim utopijama koje promovišu ideju masovne migracije i pokušavaju da Evropljane stave u takava položaj da su im migranti zavisni klijenti“.

Naime Klaus vadi paralelu sa istorijskom činjenicom da je Rim primao migrante koji su pripadali  narodima koje su nazivali „varvarima“, a za dobijenu zemlju davali su Rimljanima porez i služili u njihovoj vojsci sve dok se nisu okrenuli protiv Rima odcepili svoje teritorije i na kraju spalili Rim, pa nekadašnji predsednik Češke vidi sličnosti sa migrantima koji dolaze u Evropu kao radna snaga, a zatim zahtevaju sve veća prava zbog zavisnosti koju lokalna država ima od njih.

U knjizi „Evropa sve je inkluzivno“, Klaus kaže da je migrantska kriza daleko od kraja. On naglašava da je elita opasno podcenila ovaj fenomen.

Evropske elite brane suicidalnu ideologiju multikulturalizma, koje promovišu ideju da je migracija „ljudsko pravo“, a to „pravo“ na migraciju vodi ka drugim pravima i privilegijama kao što su socijalna pomoć za migrante, kaže Kalus.

Prema Klausu priliv migranata neće imati efekat na elite i njihove porodice. Dok primoravaju veliki deo populacije na patnju, nije verovatno da oni osete lične posledice, jer žive daleko od migranatskih nasilja.

Njima je udobno, jer znaju da ih neće pogoditi potop „biblijskih proporcija“ zaključuje češki predsednika.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite