Rumunska zajednica u Srbiji traži odlikovanje za Rumuna koji je zaustavio NATO voz

Florin Patričioj, je odložio NATO operacije na 7 sati blokirajući NATO voz sa 19 vagona kod mesta Pjelešti. Potpredsednik Pokreta Rumuna Srbije Aleksandar Balan traži da se njegovom sunarodniku da odlikovanje za herojski potez. 

Rumun koji se suprotstavio NATO-u (Foto: Screenshot)
„Florin Patričioj, poznat je u Rumuniji kao čovek koji je sprao sramotu sa rumunske vlade i odlozio bombardovanje Srbije za bar 7 sati izaustavivši voznu NATO kompoziciju od 19 vagona u malom mestu Pielesti kod Krajove.On kaže da je to uradio iz ljubavi za herojskim srpskim narodom koga mnogo ceni i da se u nijednom trenutku nije uplašio dok su na njega urlali razjareni NATO komandati , nudili mu mito i pretili na sav glas. Mirno je sačekao četiri sata da dođu carinici i predstavnici Vlade sa odgovarajućim dokumentima, tako je bio naučen jošu Čaušeskovo vreme kad je Rumunija bile vodeća vojna i ekonomska sila istoka sa kojom se nisu igrali“ kaže Balan i ističe da je Srbija dužna Patričioju.
Rumunija nije učestvovala u bombardovanju niti dala vojnike za tu kriminalnu operaciju, Rumunija i danas odbija da prizna ilegalnu državu Kosovo. Rumunski policajci su kasnije učestvovali u misiji UNMIK policija na Kosovu, poznat je incident kad su na demonstrtaciji Samoopredeljenja u Pristini ubili dva Albanca i zbog toga  nikad nisu bili omiljeni na
Kosovu zato sto su pravoslavci naklonjeni srpskom narodu- objašnjava potpredsednik pokreta Rumuna Srbije odnose Srbije i Rumunije po pitanju Kosova.
Kao potpredsednik Pokreta Rumuna Srbije , predlažem da se Florin Patričioju odlikuje ordenom predsednika Srbije za zasluge i ljubav koju je pokazao prema Srbiji. Isto kao što su odlikovani Francuz Arno Gujon i mnogi drugi koji su svojim herojskim dellima pokazali izuzetnu hrabrost i humanist, kaže Balan.

Aleksandar Balan (Foto: Facebook)
Izvor: Dnevna Gazeta
Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite