TRAMP: Nema više pregovora o migrantima, iz Meksika dolaze karavani i donosi se droga!

Predsednik SAD je na Tviteru objavio status da više nema pregovora o tome da li će migranti koji su u SAD ušli kao deca biti legalizovani. Radi se o migrantima koje je predhodni predesednik Barak Husein Obama svrstao u kategoriju DACA, takozvanih „sanjara“, a radi se o migrantima koji su SAD ušli kriminalnim putem kao maloletnici i sada zahtevaju državljanstvo, jer navodno ne znaju jezik matičnih zemalja. 

Predsednik SAD (Foto: Screenshot)

„Garničari ne mogu da korektno obavljaju svoj posao zbog smešnih liberalnih zakona koje su donele Demokrate, poput zakona uhvati i pusti. Situacija postaje sve opasnija. Karavani stižu, a Republikanci moraju udariti nuklearnom snagom kako bi usvojili oštre zakone“ rekao je predsednik Amerike Donald Tramp dodajući „Nema više dogovora o DACA“.

Program koji je potpisao Barak Obama, dao je zaštitu čak 800.000 ilegalnih migranata koje su u zemlju kao maloletnike mahom doveli roditelji, a sada su zaštićeni od deportacije, a dobili su i pravo na rad u zemlji. Tramp je ranije govorio da je otvoren za dogovor sa Demokratama po pitanju DACA programa i da ga neće ukinuti ukoliko dođe do dogovora po drugim pitanjima u Kongresu.

U suštini radilo se o trgovini ustupcima između Trampa i poslanika demokratske stranke, a Tramp je za uzvrat tražio da se ukine sistem lančane migracije po kome jedan migrant sa državljanstvom SAD može da dovede pripadnike šire porodice u zemlju.

Meksiko mora da zaustavi prenos droge i ljudi preko granice ili ću im zavrnuti slavinu, to jest NAFTA sporazum poručio je Donald Tramp i naglasio potrebu izgradnje zida na granici sa Meksikom, iako je Kongres odbio da mu da novac za bezbednosne barijere.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite