KAKO NAM NEKI VRAĆAJU HUMANOST: Migranti već danima napadaju Beograđane na Kelemgdanu, lete i flaše!

Beograđani imali nekoliko neprijatnih situacija sa azilantima u Kalemegdanskom parku. Sa bedema kod Vojnog muzeja navodno bacali flaše na prolaznike. Mora da je flaša slučajno pala, kažu iz „Beogradske tvrđave“

Ilegalni migranti (Foto: Screenshot)

Redovni posetioci Kalemegdana poslednjih nekoliko dana nižu priče o neprijatnostima sa migrantima, koji dolaze na tvrđavu. Od kada je granulo sunce, čini se i da njih ima sve više, a to ne bi bio nikakav problem da se nisu osilili i počeli da nasrću na Beograđane. Gađanje otpacima sa bedema kraj Vojnog muzeja samo je primer onoga sa čime se šetači suočavaju.

Prema rečima Dragane M., koja stanuje nedaleko od ovog gradskog parka, situacija postaje neprijatna.

– Šetam psa dva puta dnevno Kalemegdanom i lično sam prisustvovala sceni bacanja flaša na prolaznike sa zidina – priča zabrinuta sagovornica. – Reč je o grupi od oko petoro, šestoro mlađih azilanata. Oni su tu bili i zimus, međutim, nikoga nisu dirali. Sada mi već nije svejedno kada prolazim ovuda.

Kako tvrdi naša sagovornica, migranti su napadali starije osobe, a navodno, na meti bahatih mladića nekoliko puta našle su se i devojke.

– Čula sam da spavaju u rupama koje se nalaze u bedemu. Obezbeđenje tvrđave, nažalost, čine stariji muškarci, koji se ne usuđuju da reaguju žustrije. Opominju ih, ali ne vredi – priča Dragana.

Srbija i dalje nije objavila zvaničnu statistiku koliko je porastao broj pritužbi građana policiji na opštinama na kojima su smešteni ilegalni migranti, to jest uporedni presek broja prijava MUP-u pre i posle migrantske krize na spornim opštinama. Objavljeni su samo površni podaci koliko je migranata procesuirano, koji ne obuhvataju velik broj nerešenih slučajeva čiji su mogući počitinioci ilegalni migranti.

 

Osvetljenje

Kako svedoči Dragana M., oko mesec dana deo Kalemegdana je u mrklom mraku, i to baš predeo gde su se incidenti sa migrantima odigrali. Konkretno, reč je o kraju u kom se nalazi Japanska česma, iznad Velikog stepeništa.

– Nije nemoguće da se azilanti prikradu obezbeđenju u mrklom mraku i ulogore se tokom noći – zaključuje naša sagovornica.

Izvor: Novosti/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite