Crkva, SANU, vojska i policija su na kolenima dok Vučić i Brnabić priznaju Kosovo

Dok Španija,Rumunija i Kipar pokazuju otvoreno negodovanje prema učešću takozvane države Kosovo na samitu u Sofiji, srpska vlada najavljuje učešće na istom i još jednom pokazuje svoju odlučnost u namerama da „konačno“ prizna tu takozvanu nezavisnost. Onako stidljivo, čak i sramežljivo Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i Ivica Dačić već najavljuju nemogućnost protesta i izostanka sa tog samita i još jednom se povijaju pred svojim zapadnim gazdama, šenući i mašući repom- kaže inicijativa „Nema predaje Kosova i Metohije“.

Kosovo (Foto: Facebook)

Sopštenje prenosimo u celosti:

Braćo i sestre nemamo više ni vremena ni luksuza da uzmičemo, sklanjamo se i sa strane gledamo svoje propadanje, duhovno, kulturološko, biološko, privredno. Pogubnom politikom koju više od pola veka vode naši „Državnici“ saterani smo u ćošak, došli do samoga kraja i još jedan potpis nas deli do samouništenja i to potpis koji srpska ruka treba da potpiše. Hoćemo li dozvoliti takozvanoj državi „Kosova“ ulazak u Ujedinjene Nacije i priznati je kao suverenu državu? To je pečat na viševekovnu borbu srpskog naroda za slobodu koju strani moćnici i domaći izdajnici žele da obesprave i istorijski obrišu, samitom EU – Zapadni Balkan u Sofiji (Bugarskoj), 17.05.2018.

Dok Španija, Rumunija i Kipar pokazuju otvoreno negodovanje prema učešću takozvane države Kosovo na samitu u Sofiji, srpska vlada najavljuje učešće na istom i još jednom pokazuje svoju odlučnost u namerama da „konačno“ prizna tu takozvanu nezavisnost. Onako stidljivo, čak i sramežljivo Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i Ivica Dačić već najavljuju nemogućnost protesta i izostanka sa tog samita i još jednom se povijaju pred svojim zapadnim gazdama, šenući i mašući repom.

Problem nastaje u tome što se savijaju i dodvoravaju u ime celokupnog srpskog naroda, a narod razapet na milion strana, između borbe za goli opstanak, kućnog budžeta, pronalaženju posla, raznih rijaliti kultura, afera koje ispunjavaju dnevne novine, batina koje dobijaju od strane kontrolora GSPa. Predstava u režiji Vučić – Tači sa hapšenjem Marka (nedužnog) Đurića trajala je svega 5,6 dana (skoro koliko i političko ubistvo Olivera Ivanovića) i verujemo da nije ispunila očekivanja režisera nego zamajavala kratkoročno javnost. SANU je izgubila svoj identitet i isključila se iz bilo kakve svakodnevnice, čak i ne vidimo razlog njenog postojanja.

Srpska Pravoslavna Crkva je bukvalno na kolenima, gubi poverenje svog naroda što orkestriranim aferama što uplivom politike i Vatikana u njen sinod. Vojska obezglavljena Aleksandrom Vulinom koji je i zvanično i potpuno dotukao vojni sistem naše zemlje. Intelektualna elita ćuti, čuva svoja mesta i čeka neko povoljnije vreme po njih,navijači se biju međusobno i navijaju za svoje klubove (sa ponekim patriotskim ispadom). A naši vlastodršci polako ali sigurno prepuštaju Kosovo i Metohiju Šiptarima pod pritiskom zapada i sve otvorenije govore o tome svuda, Brisel, Beograd, Kosovska Mitrovica,Vašington, a uskoro i u Sofiji.

Prva politička alternativa pod imenom Saša (pravni zastupnik) Janković još žešće javno zastupa šiptarske interese i za njega sveti Kosmet više i ne postoji,samo robovlasnički put ka zapadu kojim već dve decenije idemo kao na streljanje. Nikako da shvatimo da je ulazak u EU polaganje oružja i gubljenje ne samo Kosova i Metohije već sopstvenog identiteta kao naroda. Uostalom, jesmo li mi kao narod stado a Aleksandar Vučić pastir koji treba da nas prevede u nekakvu Evropsku Uniju u kojoj ćemo mi dobiti šta???

Braćo i sestre mi nećemo u Evropsku Uniju, nećemo u zločinački NATO pakt, mi ne želimo da izgubimo svoj nacionalni identitet, nećemo da izdamo svoje sveto Kosovo i Metohiju. Mi ne želimo da se odreknemo svoje Pravoslavne vere, kulture ,istorije, budućnosti. Svoju otadžbinu nismo nasledili od svojih predaka već smo je pozajmili od svojih potomaka. I zato ćemo Vam gospodine Aleksandre Vučiću, takozvani predsedniče,“opozicijo“, zapadni lobisti gde god budemo imali prilike poručivati i pokazivati svoju istrajnost u odbrani naše zemlje,naše nacije!!! Naše Srbije, nas radnika, studenata, vojnika, policajaca, seljaka, zanatlija, učitelja!!! Naši protesti nisu i neće stati i bićemo još uporniji, istrajni,odlučniji i ideja će na kraju odneti pobedu gospodine takozvani predsedniče i nad Vama i nad onima koje predstavljate.

Završiće se ova lutkarska predstava i ostaćete bez konaca koji Vas pokreću,ideja će nas spojiti,ujediniti , ta ideja je slobodna nacija,slobodna Srbija a Srbija bez Kosmeta ne postoji! Ne trebaju nam ni jedna stranka niti bilo koja, organizacija ili pokret da bismo probudili naš narod koji će prepoznati taj put!!! Naša poruka će biti jasna i prepoznatljiva i biće prenošena,od usta do usta,od sela do sela,od grada do grada. A Kosovo i Metohiju Vam nećemo dati, nikada, ni po koju cenu i to nam nikada ne možete oduzeti!!!

Zahvaljujemo se pre svega braći i sestri sa Kosmeta koji uprkos pritiscima međunarodne zajednice, šiptarskih okupatora i svakodnevnoj izdaji sopstvene države opstaju na svetoj zemlji i time nam daju vetar u leđa da se još jače borimo. Oni znaju da smo uz njih i moramo pokrenuti ostatak Srbije kako bi im pomogli da opstanu u svakoj nevolji do konačnog oslobođenja. Pre svega sprečiti izdaju,a izdaja se kuje u Briselu i Njujorku a sprovodi u Beogradu!

Protesti za srpsko Kosovo (Foto: Facebook)

17. Februar 2018. Godine protest na Trgu Republike, 17. Mart 2018. Godine protestna šetnja Trg Republike – Predsedništvo – Vlada Republike Srbije – Hram Svetog Save, 24. Mart 2018. Godine protest ispred Skupštine Republike Srbije. Ovom prilikom bi se zahvalili pojedincima, grupama, sindikatima i medijima koji su prepoznali naše napore i uprkos pritiscima stali rame uz rame sa nama i pozvali sve vas koji pročitate ovaj poziv da se priključite .

Hvala Vojnom i Policijskom sindikatu, Ratnim veteranima, zahvaljujemo se medijima koji su pokazali hrabrost i prenosili naše akcije i proteste pogotovu televiziji RT Rusija Danas koja je prenosila svaki naš protest i sliku prave Srbije. I za kraj izlaganja u zdravlju se videli uskoro na ulici,ako zatreba i na Kosovu i Metohiji !!!

Inicijativa „NEMA PREDAJE KOSOVA I METOHIJE“, Pokretači : Damnjan Knežević, Marko Stojanović, Ognjen Tomić, Ivan Lazarević, Dejan Aksić, Nemanja Petrović i Bora Tomić.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite