ZA EU OVO NIJE DISKRIMINACIJA: Islamska partija u Belgiji traži segregaciju žena i muškaraca!

Po drugi put u zadnjih 6 godina „Islam“ partija će učestvovati na lokalnim izborima u Belgiji. Partija želi da stvori islamsku državu i javno se zalaže za seksističku praksu odvajanja muškarca i žena u javnom, prevozu prenose belgijske novine HLN.

Lider partije Islam (Foto: Screenshot)

„Naš cilj je 100% islamska država, usposavljanjem šerijatskog zakona želimo da pratimo pravila našeg proroka i Kurana“ rekao je vođa stranke Reduan Ahrok (Redouane Ahrouch).

 

Islam partija se očito koncentriše na migrantsku populaciju i već je osvojila dva odbornika na lokalnom nivou u opštinama Moelembek i Anderleht, a sada će učestvovati na izborima u čak 28 opština.

 

Ahrok kaže da želi da postigne ciljeve stranke „bez kršenja zakona Belgije“, ali ne objašnjava kako to želi da uradi, jer već u svom programu protiv-zakonito zahteva segregaciju muškaraca i žena u javnom prevozu.

 

Eksperti kažu da će partija ostvariti bolji rezultat nego na predhodnim izborima, jer levo orijetnisane stranke sa muslimanskim kadnidatima gube podršku među migrantima iz Turske i Maroka.

Pored šokantne sekstičke retorike stranke Islam, izostala je reakcija lidera EU i takozvanog NVO sektora u Belgiji, nastup ove stranke na izborima kritikovala je samo desno-orojentisana stranka Vlaams Belang.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Više o ovoj vesti na engleskom jeziku možete pročitati klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite