ALBANCI POKRALI SRPSKU PORODICU: Humanitarci iz Nemačke im kupili novu kravu (FOTO)

Humanitarna organizacija Evropski front solidarnosti sa Kosovom, koja podržava ugroženu srpsku manjinu na Kosovu i Metohiji odlučila je da pomogne porodici Mićić u velikoj hoči kojoj Albanci redovno kradu stoku.

 

Kako kaže jedan od organizatora akcije Majk Miler, bili su pogođeni onime što su videli na Kosovu stalnim pritiscima na srpsko stanovništvo, sa ciljem da im se onemogući život u južnoj srpskoj pokrajini i odlučili su da pomognu.

„Obzirom da podržavamo srpsku manjinu na Kosovu i Metohiji, i sa našim projektom Evropski front solidarnosti sa Kosovom, pokušavamo da pratimo bitne vest sa Kosova svakodnevno. Tako smo informisani da su pod navodnicima nepoznati lopovi ukrali stoko porodici Mićić u Velikoj Hoči.“ kaže Miler.

Pogođeni takvim ponašanjem odlučili su da pomognu srpskoj porodici, „Odlučili smo da pomognemo toj porodici, za koji je krađa predstavljala veliko gubitak. Skupljali smo novac u Februaru, i uz božiju pomoć i podršku donatora poslali smo novac manastiru Visoko Dečani koji je zatim preko svojih monaha kupio životinju porodici“ kaže aktivista iz Nemačke.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite