MAKRONOVA ZABRANA: Zapadni Balkan ne može da uđe u EU

Francuski predsednik Emanuel Makron, iza kojeg su Rotšildi i američka „duboka država“, izjavio je danas da Evropska unija ne treba da primi ni jednu jedinu novu članicu sve dok ne reši svoje unutrašnje probleme. 

Emanuel Makron (Foto: Screenshot)

Dok se, kako je naglasio, sama dublje ne integriše i ne izvede temeljne reforme.

Makron je rekao u nacionalnom parlamentu da želi da zemlje Zapadnog Balkana ostanu vezane za evropski projekat, ali da sada nije vreme da se bilo koja nova članica primi.

„Podržaću proširenje samo nakon reformisanja naše Evrope“, rekao je Makron.

On je istakao da ne želi Balkan koji se okreće prema Turskoj ili Rusiji, ali da isto tako ne želi ni da Evropa „koja funkcioniše sa poteškoćama sa 28, a uskoro sa 27 članica (bez Velike Britanije), odluči da možemo da nastavimo da galopiramo sutra sa 30 ili 32 članice, sa istim pravilima“.

Makrona treba shvatati ozbiljno, a još ozbiljnije one čiji je on eksponent. Nije slučajno što je upravo on prethodnih dana govorio o „suverenitetu Evropske unije“.

Povrh svega, Makron želi da da on i Francuska u EU budu važniji od Merkelove i Nemačke. A više i ne krije sopstvene liderske ambicije.

Kako prenose belgijski mediji, upravo je otkrio da sebe smatra liderom „ravnim Putinu“.

Belgijski informativni sajt 7sur7 objavio je da je francuski predsednik – nakon intervjua voditelju radija RMC Žan-Žaku Burdenu i šefu informativno-analitičkog internet-izdanja Mediapart Edviju Plenelu – sa grupom novinara „popio po neku“, a da je Burdenovoj ženi, koja je bila u tom društvu, rekao:

„Ja sam par Putinu. On mene razume. Odlučio sam da i Francuska udari po Siriji da bismo Putinu stavili do znanja da i mi u tome učestvujemo. On takve stvari razume. Ta odluka će dovesti do mira u Siriji“.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite