Janković odbio koaliciju sa Đilasom

Predsedništvo Pokreta slobodnih građana jednoglasno je zaključilo da predlog Dragana Đilasa za stvaranje Saveza za Srbiju nije prihvatljiv jer se bavi formom i podelom funkcija, umesto izgradnjom jasne političke vizije oko koje bi se okupile demokratske snage, saopšteno je iz tog pokreta.

Lider PSG (Foto: Screenshot)

Predsedništvo PSG-a na večerašnjoj sednici potvrdilo je spremnost pokreta da sarađuje sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i pojedincima u aktivnostima kojima se rešavaju problemi građana Srbije, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Predsedništvo PSG-a jednoglasno zaključilo da predlog Dragana Đilasa za stvaranje Saveza za Srbiju nije prihvatljiv jer se bavi formom i podelom funkcija, umesto izgradnjom jasne političke vizije oko koje bi se okupile demokratske snage.

Pokret poručuje i da ostaje otvoren za zajedničke aktivnosti koje su u interesu ljudi i koje vode ne samo smeni vlasti, već i suštinskim promenama.

U saopštenju se ističe i da PSG ne pristaje na tabloidizaciju saradnje opozicije kojom se, kako navode, nastoji stvoriti uverenje da se opozicija bavi sobom umesto Srbijom.

Izvor: Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite