NEMILOSRDNO: Deci koja su delila letke sa statistikom o migraciji, direktorka škole pretila slanjem tajne policije!

Grupa učenika u školi u mestu Umea, prijavljena je policiji i obaveštajnoj službi Švedske (SAPO) zbog distribucije letaka koji iznose statistiku u imigraciji prenose novine Fria Tider.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Na letcima su stojale informacije o tome koliko Šveđane košta migracija, previsok procenat migranta u statstikama o nasilnim zločinima i prosek zastupljenosti migranata u dobijanju zubarskih usluga sa popustom od strane države. Sve podaci se tiču zvanične statistike koju je objavila renomirana agencija PEW Research Center u analizi „rast islamske populacije u Švedskoj“.

Direktorka škole Ana Sundelin kontaktirala je obaveštajnu službu SAPO, jer je prema njoj grupa učenika širila „užasni rasizam“. Apsolutno je nedopustivo da imamo takav vid mišljenja u našim školama kaže direktorka o deljenju letaka od strane učenika.

Jedan od učenika uključenih u napad kojim se guši sloboda govora rekao je za Fria Tider „Nismo spremni da mirno gledamo dok Švedska propada, zato smo napravili letak koji se sastoji od činjenica o svim udarcima koje migracija zadaje našem društvu. Cilj nam je da informišemo druge učenike.“

Drugi učenik kaže „Veoma je zabrinjavajuće, da je škola odlučila da pozove bezbednosnu službu, jer smo delili letke koji samo govore o činjenicama“.

Direktorka Sundelin tvrdi da škola ima nula posto tolerancije, i da poziva zaposlene da nastave sa prijavama ukoliko se pojave novi slučni letci.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite