MEDIJI SKRIVAJU: Francuska već 5 dana u plamenu, migranti izazvali nerede zbog zabrane nošenja burke! (VIDEO)

Prošle nedelje 15 aprila policija u Tuluzu je uhapsila ženu koja je nosila burku i odbila je da pokaže svoje lice. Francuska je 2010 usvojila zakon po kome je burka zabranjena na javnim mestima, jer pokriva lice i otvara mogućnost za vršenje krivičnih dela, bez mogućnosti policije da identifikuje počinioca. 

Ulica u plamenu (Foto: Screenshot)

Hapšenje se dogodilo u predgrađu Mirail i izazvalo je nerede koji traju već 5 noći za redom.

Migrantkinja je na snimljena kako vređa policajce, a za nekoliko minuta grupa migranata je opkolila policiju koja je primorana da koristi suzavac kako bi oterala grupu agresivnih migranata.

Muslimanka se nalazi u pritvori i čeka je suđenje za nasilje prema licu pri vršenju službene dužnosti. Ipak hapšenje nije bio kraj problema, jer se par sati kasnije u Tuluzu okupila grupa migranata koja je stala na stranu žene koje je prekršila zakon, optuživajući policiju za navodnu „islamofobiju“.

Prilikom nereda zapaljeno je 76 automobila, a uhapšeno je 23 migranata dok je u akcijama u predgrađu Tuluza mobilisano preko 200 policajca.

Komandant lokalne policije kaže da očekuje da če neredi uskoro prestati, ne zato što su se huligani umorli već zbog reakcije pripadnika lokalne mafije koja se bavi trgovinom drogom, a oni ne žele nerede i veće prisustvo policije pošto je to loše za biznis.

Pogledajte video:

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite