Željko Mitrović odbio da proda Pink strancima za pola milijarde evra

Željko Mitrović odbio da proda Pink strancima za pola milijarde evra

Vlasnik i direktor „Pink media grupe“ Željko Mitrović odbio je da proda kompaniju, uprkos vrtoglavoj ponudi jednog poznatog inostranog fonda.

Zeljko Mitrovic (Foto: Screenshot)

Za televiziju, ali idruge sisteme ove kompanije, Mitrović je dobio ponudu od čak 480 miliona evra, što je, kako je Mitrović potvrdio odbijeno.

U celutransakciju trebalo je da bude uključen i profitabilni avio-prevoznik „Er Pink“.

Direktor „Pinka“ Mitrović za sutra je sazvao hitan sastanak kako bi svim upravama iz regiona saopštio važne odluke koje je doneo o budućnosti svihtelevizija sa prefiksom „Pink“ u Srbiji i regionu.

Osnovana 1993. godine, kao jedna od prvih medijskih kompanija u privatnom vlasništvu, „Pink“ televizija je definisala i postavila standarde za komercijalne medijske operatere u zemlji i celom regionu jugoistočne Evrope. Striktno se držeći svoje osnovne filozofije – zabava, informacija i edukacija za milione gledalaca i slušalaca – Pink je postao“trend-seter“ medijskog tržišta.

„PINK media grupa“ obuhvata sedam pojedinačnih, nezavisnih kompanija: Pink international company, RTV Pink, Pink BiH, Pink M, Pink films international, muzičku produkcijsku kuću „Siti rekords“ i avio-kompaniju „Er Pink“.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite