Migranti silovali NVO aktivistkinju koja se borila protiv ksenofobije, nema zatvora kazna samo 2.300 evra!

Sredovečna žena iz Švedske silovana je od strane dvojice azilanata iz Avganistana u centru za migrante prenose švedske novine Fria Tider. Žena je bila istaknuti aktivist protiv deportacije ilegalnih migranata i borac protiv takozvane ksenofobije. Pored brutalnog analnog silovanja, javni tužilac nije tražio deportaciju za jednog od napadača, a isti počinilac napada se neće naći u zatvoru već je u obavezi da za brutalno silovanje Šveđanki plati 2.300 evra. 

Foto: Screenshot

Žena je zlostavljana 26. decembra prošle godine. Kako kaže tog dana je trebala da se vidi sa poznanikom, ali to nije uspela pa je odlučila da provede neko vreme sa dvojicom Avganistanaca – navode izvori u policiji.

Nakon posete kafiću odlučila je da sa njima prošeta do azilantskog centra koji se nalazi u mestu Ljunbi. Kako kaže aktivistkinja za borbu protiv deportacija migranata „Nikada nije imala strah prema ljudima iz drugih zemalja i bilo mi je interesantno sa njima“.

Kada je pozvana da dođe sa njima u azilantski centar stvari su se drastično promenile, počeli su da piju alkohol, a zatim da je bez njene dozvole dodiruju.

Kasnije jedan od muškaraca Anvar, je silovao vaginalnim i analnim putem, dok je drugi masturbirao pored nje. Kako kaže NVO aktivistkinja iskustvo je bilo izuzetno bolno.

Nakon napada žena je pozvala policiju, dok su dvojica samozvanih izbeglica iz azilanstkog centra uhapšeni. Anvar je osuđen za silovanje, ali je kazna samo godinu dana i tri meseca zatvora. Takođe je u obavezi da plati 13.000 evra odštete ženi. Drugi tražilaca azila Fardin je nije osuđen na kaznu zatvora već je obavezi da plati 2.300 evra. Javni tužilac nije tražio da Fardin bude deportovan, tako da je idalje moguće da će ostati u zemlji i dobiti švedsko državljanstvo.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite