Nepoznati dronovi napali rusku bazu Hmejmim u Siriji (VIDEO)

Protivavionska odbrana ruske avio-baze Hmejmim, koja se nalazi pored sirijske luke latakija, oborili su „nekoliko malih letećih aparata”.

(Foto: Screenshot)

Neimenovani predstavnik baze je dodatno precizirao:

„Sa spuštanjem noći, kontrola vazdušnog prostora oko Hmejmima registrovala je vazdušne ciljeve manjih dimenzija, a nepoznate pripadnosti. Zenitni sistemi su sve te vazdušne ciljeve uništili”.

Prema njegovim rečima, Hmejmim funkcioniše „kao da se ništa nije dogodilo”.

Nekoliko sati ranije je američki špijunski avion kružio ispred ruske baze u Tartusu.

Nezvanično, rusku avio-bazu u Siriji pokušala su da atakuju dve bespilotne letelice, ali su bile oborene pre nego što su uspele da se približe dovoljno blizu da na nju bace bombe.

Po drugoj verziji: da „ispale granate”…

Kako je objavio internet-resurs Telegram-kanal Directorate 4, informacije o dejstvima ruskog sistema PVO koji štiti Hmejmim distribuiraju i „pristalice oficijelnog Damaska”.

Raketno-topovski sistemi Pancir-S1, koji su raspoređeni oko Hmejmima, već su 6. januara odbili napad 13 beepilotnih letelica koje je trebalo da napadnu i rusku pomorsku vojnu bazu Tartus koja je južnije od Latakije.

Ministarstvo odbrane RF potom je objavilo da su „inženjerska rešenja”, korišćena prilikom tog napada dronovima, mogle razraditi samo zemlje koje „raspolažu velikim tehnološkim mogućnostima za obezbeđivanje satelitske navigacije”.

Još je otkrilo da su bombe koje su nosili ti dronovi imale „detonatore strane proizvodnje”.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite