NOVI FRONT: Rogozinov savetnik sa predstavnicima Vojnog sindikata i inicijative „Nema predaja Kosova i Metohije“

Saradnja usmerena ka razmeni iskustava i edukaciji u delovanju ka poboljšanju položaja i statusa pripadnika naše vojske i zaštita radnih i ljudskih prava garantovanih medjunarodnim konvencijama pripadnika Vojske Srbije, bile su glavne teme sastanka predsednika Vojnog sindikata Srbije Novica Antić sa Aleksejom Valejrevičem Riljevim, pomoćnikom i savetnikom Dmitrija Rogozina, potpredsednika Vlade Ruske Federacije.

Slika nakon sastanka (Foto: Facebook)

Na sastanku sa visokim i uticajnim ruskim predstavnikom konstatovana je obostrana zainteresovanost “za pobojšanje i unapređenje prijateljskih i bratskih odnosa između Vojnog sindikata Srbije sa srodnim vojnim i veteranskim organizacijama Ruske Federacije”.

Sastanku je prisustvovao i Dragan Stanojević, predsednik pokreta predstavnika srpskog rasejanja i dijaspore „ROD“ koja zastupa interese pet miliona Srba u rasejanju.

Razgovarano je o delovanju koje će promovisati očuvanje nacionalnih interesa Republike Srbije u okviru postojećih granica, poštovanje rezolucije 1244 i vraćanje tzv „kosovskog pitanja“ pod okrilje Ujedinjenih nacija.

Dogovoreno je i uključivanje međunarodnih institucija u ostvarivanju osnovnih ljudskih i radnih prava zaposlenih u Vojsci Srbije, kao i čvrsta saradnja u vezi sa organizovanjem humanitarnih i drugih interesnih akcija srpske dijaspore radi pomoći pripadnicima Vojske Srbije.

Na sastanku je prisustvovao i jedan od osnivača inicijativa „Nema predaje Kosova i Metohije“ Nemanja Petrović, kako kaže on se zahvaljuje Alekseju Rivljevom  na razumevanju da se saslušaju problemi Srbije po pitanju Kosova i Metohije. „Vojska, dijaspora i celo društvo mora da zajedno nastupi sa našim saveznicima van zemlje u odbrani teritorijalnog integriteta Srbije“, istakao je Petrović.

Izvor: Kurir/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite