NEO-MARKSIZAM MEĐU POSLANICIMA: Žarko Korać tvrdi da su Hrvati rasa i da je u Hrtkovcima vršen rasizam! (VIDEO)

Vođa socijal-demokratske unije i poslanik u skupštini Srbije Žarko Korać šokirao je javnost tokom intervjua za televiziju N1 izjavom da su Hrvati posebna rasa i da predsednik SRS u skupštini širi rasizam prema Hrvatima. Korać je u emisiji prezentovao ekstremne neo-marksističke i ultra-liberalne ideje političke korektnosti po kojim se rasizam ne odnosi na rasu već može biti upotrebljen po potrebi.

„Šešelj je osuđen za progon ne-srpskog stanovništava u Hrktovcima, kad je u skupštini rekao da će da proganja Čanka Tomislava Žigmanova predsednika jedine stranke Hrvata u Vojvodini, to je rasna teorija, nije rasizam povezan samo sa rasom danas se definicijom smatra da je ona šira, odnosi se na veru“ rekao je Korać.

Oksfordov rečnik rasizam definiše kao predrasude, diskriminaciju i antagonizam uperen protiv nekoga ko je druge rase na osnovu verovanja da je jedna rasa superiorna. Iako Oksfordov rečnik precizno definiše da se rasizam odnosi isključivo na rasu, a ne na veru, naciju ili etničku pripadnost Korać je odlučio da javno propagira ekstremnu neo-marksističku ideju da se rasizam odnosi na druge stvari van pojma rase.

Korać je na početku emisije krikujući Šešeljevo ponašanje naveo primer kada je obezbeđenje skupštine u prošlosti istuklo Tomislava Nikolića i da je on pao u nesvest u periodu kada je bio opozicija, sa dvoznačnom porukom da on to ne preporučuje, ali skupština mora da zavede red. (To možete pogledati na sedmom minutu snimka)

U emisiji je takođe gostovala poslanica Marinika Čobanu Tepić, koja se nadavno našla u žiži skandala kada se javno deklarisala kao ka sledbenik pokreta Antifa, ulta-levičarske grupe koja širi auto-šovinsitičku mržnju i javno zagovara nasilje u svim zemljama Zapada. Tepićka je insistirala na tezi da se u Srbiji dozvoljava promociju „govora mržnje“, iako se radi o labavo formulisanom pojmu u kome niko ne može da povuče granice gde govor mržnje počinje i gde se završava, kao ni koja je razlika između kritike i govora mržnje.

Poslanica Čobanu Tepić je nedavno i zatražila cenzuru, to jest prisilno gašenje portala koji pišu kritičke tekstove prema njoj.

Pročitajte još:
OTKRIVENO: Poslanica Marinika Tepić deo ekstremnog pokreta osumnjičenog za terorizam u SAD!
MIHAILO JANJIĆ: Političari poput Marinike Tepić žele zatvaranje medija i liberalnu diktaturu

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite