SLOBODA U EU? Policija provalila sprovela raciju u stanovima i kancelarijama lidera opozicione grupe Generacija Identiteta!

Austrijska policija provalila je u stanove lidera organizacije Generacija Identiteta Martina Selnera i Patrika Lenarta saopštio je Selner na svom Tviter nalogu. Javni tužilac je pokušao da zabrani pokret uz pretnju da članove očekuje 3 godine u zatvoru.

Dokumenti i hard diskovi sa kompijutera su konfiskovani prilikom racije, a policija traži dokaze o navodnim planovima Generacije Identiteta za nasilne akcije. Pored upada u stanove prestavnika pokreta policija je sprovela raciju  u kancelraijama opozicionog pokreta.

Javnosti i dalje nije sopšteno koji su rezultati racije niti da li su pronađeni dokazi za optužbe. a GI kaže da se radi o progonu zbog toga što mirnim putem kritikuju islam, a pojedincima u Briselu smetaju takvi nastupi kojima se izražava drugačije mišljenje. Generacija Ideniteta uprkos optužbama tužilaca nikada nije javno pozivala na nasilje, a izričito se zalažu za političku borbu mirnim sredstvima.


Ponašanje policije izazvalo je negativne reakcije na društvenim mrežama, a ustraijanci su otpočeli kampanju haštagovime #heimatliebeistkeinbrechen, što u prevodu znači voleti svoju zemlju nije zločin.

Izvor: Dnevna Gazeta/ DefendEvropa.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite