Vučićev poslanik u zagrljaju sa Jelenom Milić (FOTO)

Iako zvanično vodimo politiku vojne neutralnosti, a državni čelnici retko govore o NATO-u biranim rečima, najveći lobista ove vojne alijanse nisu ni Jelena Milić ni druge slične pojave iz nevladinog sektora, već poslanik vladajuće većine i funkcioner SNS, Dragan Šormaz!

Milićka sa Šormazom (Foto: Faccebook)

Tako je, upravo ovaj poslanik, inače preletač i nekada zakleti rusofil dok je bio deo DSS vladajućeg jata, najglasniji protivnik mogućnosti da Ruski humanitarni centar dobije diplomatski status, uz ironično pitanje „šta će to vatrogascima“ i spinove „o ruskim pritiscima i propagandi“, zanemarujući činjenicu da su pritisci, pa i oni tromesečni sa neba, deo folklora njegovih novih partnera.

Šormaz je, između ostalog, u maju 2017. godine primetio da je „teško onome koga Rus brani i Kinez hrani“, a nešto ranije te godine je prokomentarisao „da većina ljudi jeste protiv NATO pakta, ali zato što je loše informisana“ (valjda ne shvatamo da su nas bombardovali za naše dobro), kao i da ćemo „svakako završiti pod NATo kišobranom, na sreću“ (jer, od kad lobiste zanima šta misli 8 od 10 Srba).

Šormaz, za razliku od ostalih naprednjaka, veoma često gostuje na N1, televiziji čiji je vlasnik bivši direktor CIA, gde objašnjava da „od NATO imamo samo koristi“. Osim toga, on je široj javnosti poznat i po brojnim aferama – preko 5 hiljada evra za službeni put koje nije opravdao skupštini Srbije, izjavi Mace Diskrecije da joj je plaćao za različite perverzije, odstrelu zaštićene divljači i mahinacijama u lovačkom savezu. Vučiću, dokle ćeš ga trpeti?

Izvor: govorisrbija.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite