MRŽNJA PREMA MUŠKARCIMA: Serena Vilijams optužila sudiju za seksizam, iako je izgubila meč od druge žene!

MRŽNJA PREMA MUŠKARCIMA: Serena Vilijams optužila sudiju za seksizam, iako je izgubila meč od druge žene!

Teniserka Serena Vilijams, na konferenciji za štampu stala je iza svojih reči koje je izgovorila na terenu sudiji Karlosu Ramosu. Teniserka je brutalno izvređela sudiju, lomljenja reketa, a nakon kazne koju igrači redovno dobijaju za takvo ponašanje optužila je sudiju da je seksista i da navodno mrzi žene, a ovo nije prvi put da Vilijamsova propagira radikalne feminističke stavove. 

Foto: Screenshot

Amerikanka je u finalu US opena poražena od Naomi Osake, a meč je obeležio incident na kraju drugog seta kada je Portugalac prvo oduzeo poen, a potom i gem Sereni.

Vilijams je prvu opomenu dobila zbog „koučinga“ od strane trenera Patrika Muratoglu, međutim tvrdila je da nije dobila zvaničnu opomenu, da nije čula.

Ramos drugi put je upozorio Serenu kada je razbila reket i zbog toga joj je oduzet poen. Amerikanka se tu osetila uvređeno, krenula je da vređa sudiju u stolicu, koji joj je potom oduzeo čitav gem.

Tu je tek nastao haos, Serena ga je optužila da je lopov, da joj je ukrao poen i na kraju se sve završilo pobedim mlade Naomi Osake.

Videla sam kako muškarci govore sudijama gore stvari… Oduzeti mi čitav gem zato što sam rekla da je lopov, za mene je to seksistička odluka. Sudije nikada ne oduzimaju gemove muškarcima zbog toga. Posle toga sam poludela, ali nastaviću da se borim za ženska prava u tenisu„, rekla je Serena posle meča i nastavila:

Prošla sam kroz ovako nešto i nadam se da će ovo biti samo primer za neke druge teniserke da izraze svoje emocije, da budu jake žene. Meni danas to nije prošlo, ali će drugima to uspeti„.

Ipak Vilijamsova nije htela da govori o tome kada to sudije nisu kaznile neke muškarce za isto ponašanje koje je ona ispoljila na terenu, primera radi Novak Đoković je nedavno kažnjen od strane sudije Majls Meklagana zbog lomljenja reketa, dok je italijanski teniser Fabio Fonjini uslovno je suspendovan sa dva grend slem turnira zbog vređanja sudije na US Openu 2017 godine.

Izvor: PT/B92/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite