Policija 3 sata pretresala auto opozicionog pokreta „Živim za Srbiju“

Policija 3 sata pretresala auto opozicionog pokreta „Živim za Srbiju“

Danas, u nedelju, 09.09. oko 14 časova u blizini Prijepolja, dok su obilazili inicijativne odbore svoje organizacije, policija je zaustavila potpredsednika pokreta „Živim za Srbiju“ Nemanju Petrovića i predsednika Izvršnog odbora, Vladimira Stojkovića.

„Nakon naređenja sa više instance i višednevnog praćenja funkcionera pokreta, pripadnici MUPa su bez razloga više od 3 sata zadržali mene i g. Stojkovića”, za Srbin.info rekao je g. Petrović, napomenuvši da je o razlozima bezrazložnog temeljitog pretresa kako njih samih, tako i vozila u kojem su se nalazili, saznao od samih policajaca koji su zaustavili njega i g. Stojkovića.

„Pored višečasovnog zadržavanja pripadnici MUPa na terenu su bili korektni ali su morali ispunjavati naređenja nadređenih iz Beograda. To su nam rekli više puta, zbunjeni da im je izdato naređenje da postupe prema nama kao da smo najokoreliji kriminalci, iako su se sami brzo uverili da smo obični građani koji nikada nisu bili prekršioci zakona” podvukao je Petrović, zaključivši:

„O tome ko stoji iza naređenja da se prate i bezrazložno zaustavljaju i pretresaju funkcioneri patriotskog pokreta „Živim za Srbiju“ javnost će biti obaveštena, čim prikupimo dovoljno podataka i dokaza za naše argumentovane tvrdnje da, kad je u pitanju naš pokret, zbog političkih pritisaka, neki ljudi u policiji svesno krše zakonom propisane svoje obaveze.”

Inače, pokret „Živimo za Srbiju” sa još 14 političkih organizacija i pokreta su u Beogradu, u sredu, 5.09., osnovali opozicioni patriotski savez „Čuvari Srbije – 1244“, sa osnovnim postulatom da je Kosovo sastavni deo Srbije, kao i da država zadrži vanblokovsku poziciju, odnosno da ostane van NATO-a i da ne nastavi ispunjavanje daljih uslova za ulazak u EU.

Izvor: Srbin.info

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite