LEVICA FORMIRA PARAVOJSKU? Grupa osumnjičena za terorizam,  u Beogradu vrši obuku borilačkih veština!

LEVICA FORMIRA PARAVOJSKU? Grupa osumnjičena za terorizam, u Beogradu vrši obuku borilačkih veština!

Ekstremno levičarski pokret Antifa koji je u SAD u proceduri da budu zabranjen zbog terorističkih aktivnosti, organizuje obuku borilačkih veština u Beogradu. Istoimena grupa je nedavno u došla u centar pažnje javnosti u Nemačkoj kada su njeni sledbenici u federalnoj državi Turingia uhapšeni zbog terorizma,  jer je otkrivena njihova improvizovana fabrika za proizvodnju bombi.

Neformalna grupa Antifa koja širom sveta funkcioniše u formi paramilitarne formacije, organizuje za svoje pristalice u Beogradu obuku borilačkih veština. Uprkos svom nazivu Antifa (anti-fašisti) grupacija se suštinski ne bori protiv fašizma, već je u svoje delovanje inkorporirala fašističke metode, prebijanja političkih protivnika, zastrašivanja i nasilja, a u svom aktivizmu nisu prezali ni od prebijanja žena i napada na maloletna lica.

Skup je najavljen preko društvene mreže Fejsbuk, a organizuje se u prostorijama takozvanog društvenog centra NNK koji je nastao tako što se grupa ekstremnih levičara upala u zgradu koja je imovina Vojske Republike Srbije i ilegalno se uselila u prostorije zgrade u blizini mosta Gazele.

Fotografija na pozivnici za skup sugeriše eksplicitno nasilje, naime na slici je mladić koji nosi uniformu Antifa pokreta, crni dukser sa kapuljačom i maramu preko lica, dok u rukama drži bejzbol palicu na kojoj su zakucani ekseri. Sve ovo dovodi u sumnju da se radi o treningu borilačkih veština i samodbrane već o pokušajima formiranja ekstremno levičarske militantne formacije. Uprkos činjenici da ova grupa nema veliki broj pratilaca u Srbiji i da je dolazak na skup prijavilo svega desetoro osoba, postavlja se pitanje kako je država dozvolila da se u zgradi koja je okupirana ilegalno, organizuju obuke grupe koja se u više država sveta sumnjiči za terorizam.

Pokret Antifa je u Srbiji relativno nepoznat ipak grupa se ozloglašena na Zapadu, jer se otvoreno zalaže za nasilje i gušenje slobode govora, dok deklerativno sebe u javnosti predstavljaju kao anti-fašiste. Ipak njihov aktivizam se ne koncetntriše na fašističke organizacije, pa su tako više puta napadali konzervativne organizacije širom Evrope i Amerike. Jedan od velikih incidenata koji su izazvali, desio se nedavno na univerzitetu Berkli kada je fakultet zapaljen od strane Antifa aktivista, jer su želeli da spreče obraćanje novinara Mila Janopulosa koga su prozvali neo-nacistom, jer je protivnik ilegalne imigracije. Janopulos je homoseksualac jevrejskog porekla, to je učinilo optužbe degutantnim i izazvalo osudu velikog dela javnog mnjenja.

Jedan od osnovnih postulata ove organizacije je da je nasilje potrebno kako bi se zaustavili oni koje su oni deklarisali kao opasne po društvo i da je njihovo nasilje uvek samoodbrana i preventivni potez. Grupacija je trenutno u proceduri da bude svrstana na spisak terorističkih organizacije u SAD posle peticije Beloj Kući koju je potpisalo čak 300.000 zabrinutih građana.

Spremali bombaške napade u Nemačkoj

Nemačka policija je marta ove godine otkrila tajno levičarsko skladište eksploziva, opasnih hemikalija i mobilnu fabriku za proizvodnju bombi u federalnoj državi Turingia.

Policija je pronašla opasnu butrinsku kiselinu u kući jednog od osumnjičenih, koja je planirana za upotrebu kao hemijsko oružje tako što bi se bacala u lice desničarskim političarima. Osumnjičeni se povodom otkrivanja opasne kiseline pozvao na svoju majku rekavši da je kiselina bila u kući jer je njegova majka koristi protiv za ubijanje krtica.

Prebijaju i novinare

Da nasilje ove grupe ne zna za granice, pokazuju i česti napada na novinare koji ne izveštavaju u skladu sa željama pokreta. Britanski novinar Tomi Robinson napadnut je od strane 7 osoba u Londonu dok je radio izveštaj o konferenciji ekstremno levičarske organizacije. Ono što nisu očekivali je da će ih Robinson sam istući, pa su se veoma brzo razbežali. Novinarska ekipa je takođe snimila policiju koja nije htela da interveniše tokom napada, a pored toga su odbili da istraže slučaj. Što je dovelo do sumnja da postoji sprega izneđu države i nasilja koje ciljano vrši ovaj pokret.

Napadnuti novinar kaže da Britanija danas ima bande mladih muškaraca sa fantomkama koji se kreću zemljom i odlučuju ko ima pravo na slobodu govora, a ko ne, dok država ne želi ništa da preduzme. Da imamo ovakvu desničarsku organizaciju budute sigurni da bi se država obračunala sa njima, kaže Robinson.

Više o terorističkoj zaveri u Nemačkoj možete pročitati klikom OVDE.

Detaljnije o incidentima u Americi možete pročitati klikom OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta/Breitbart

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite