OSTAVLJAJU KUĆE ZBOG CRNAČKOG RASIZMA: Belci iz Južne Afrike traže utočište u Mađarskoj

OSTAVLJAJU KUĆE ZBOG CRNAČKOG RASIZMA: Belci iz Južne Afrike traže utočište u Mađarskoj

Desetine hiljada Boera traži novi dom u svetu zbog ekstremnog rasizma, diskriminacije i slabe javne bezbednosti u Južnoj Africi, a Evropa (EU) je saučesnik u stvaranju te situacije.

Delegacija farmera iz Južne Afrike nedavno je boravila u prvoj zvaničnoj poseti gradu Asotalom u Mađarskoj, gde je sa gradonačelnikom Laslom Torockaim razgovarala o političkoj i ekonomskoj saradnji, jer, kako su naveli gosti iz Afrike, zbog povećanja rasizma i diskriminacije, mnogi od njih traže utočište u evropskim zemljama.

Potomci Danaca, belci, poznati i kao Buri, koji žive na tlu Južne Afrike, u poslednje vreme suočavaju se sa sve većom netrpeljivošću, koju prema njima pokazuju crnci.

Torockai je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju na kojoj pozira sa farmerima, uz komentar da se nada da će Mađarska biti prva zemlja u EU koja će u budućnosti ponuditi utočište Burima, koji imaju evropske korene, a progonjeni su hrišćani.

– Desetine hiljada Bura traži novi dom u svetu zbog ekstremnog rasizma, diskriminacije i slabe javne bezbednosti u Južnoj Africi, a Evropa (EU) je saučesnik u stvaranju te situacije – napisao je Torockai.

Istočna Evropa postaje sve atraktivnija za belce koji su umorni i koji strahuju od sve većeg nasilja koje dolazi sa multikulturalizmom. Svaka „bela“ država koja bude spremna da pomogne Boerima suočiće se s optužbama za rasizam, ali to neće imati mnogo uticaja kod Mađara i Poljaka koji znaju koliku bi samo korist mogli da imaju ukoliko farmeri iz Južne Afrike postanu deo njihovog društva.

Izvor: Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite